Έχετε κατοικίδια; Λάβετε σήμερα ευλογία από την εκκλησία στην μνήμη του Αγίου Μοδέστου

Έχετε κατοικίδια; Λάβετε σήμερα ευλογία από την εκκλησία στην μνήμη του Αγίου Μοδέστου

Την ευλογία του γέροντα Αθανάσιου μπορούν σήμερα να λάβουν τα ζώα.

Συγκεκριμένα, το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου διοργανώνει μαζί με την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, εκδήλωση στην οποία ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ.κ Αθανάσιος θα ευλογήσει όλα τα ζώα.

Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2024 η ώρα 16:00 στο προαύλιο της εκκλησίας Παναγίας Παντανάσσης (ή Καθολικής) στην Λεμεσό ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Αθανάσιος θα διαβάσει σχετικό μήνυμα και θα δώσει την ευλογία του σε όλα τα ζωάκια.

«Σας καλούμε λοιπόν όλους και όλες όπως προσέλθετε μαζί με τα κατοικίδια σας ή και τα οποιαδήποτε άλλα ζώα για να τύχουν της ευλογίας της εκκλησίας μας», αναφέρει το Κόμμα για τα Ζώα.

Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση, η ευλογία των ζώων είναι μία πολύ παλιά παράδοση και αυτό γίνεται, στην μνήμη του Αγίου Μοδέστου, προστάτη των ζώων.

Υπάρχουν ειδικές ευχές γραμμένες στο ευχολόγιο, οι οποίες λέγονται ευχές του Αγίου Μοδέστου, που ευλογούν τα ζώα και στο Άγιο Όρος, την ημέρα του Αγίου Μοδέστου γίνεται σχετικός αγιασμός και ευλογούνται όλα τα ζώα που είναι κοντά μας. Τα ζώα είναι και αυτά δημιούργημα του Θεού και βοηθούν τον άνθρωπο, υπενθυμίζοντας πως η Αγία Γραφή λέει ότι «δίκαιος ανήρ οικτίρει ψυχάς ζώων», δηλαδή, ο δίκαιος άνθρωπος λυπάται, αγαπά και περιθάλπει τα ζώα του.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πού θα κινηθεί η ομιλία του Προέδρου στο Στρασβούργο - Οι πέντε πυλώνες που θα συνδέσει

Πού θα κινηθεί η ομιλία του Προέδρου στο Στρασβούργο - Οι πέντε πυλώνες που θα συνδέσει

Για την προϋπόθεση ισχύος και συνοχής εκ των έσω αναμένεται να μιλήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στους Ευρωβουλευτές την Τρίτη καθώς και να αναδείξει τη στενή συνεργασία που θα έχει η Κυπριακή Προεδρία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως ουσιαστική προϋπόθεση για την προώθηση σημαντικών ευρωπαϊκών πολιτικών και νομοθετικών φακέλων, αναφέρουν αρμόδιες πηγές..