Η σχέση σας μπορεί να ξεκίνησε με πάθος και αμοιβαίο ενθουσιασμό. Όμως, με την πάροδο του χρόνου μπορεί να διαπιστώνετε ότι η αρχική σπίθα άρχισε να σβήνει.
Μπορεί να διαπιστώσετε ότι η δυναμική έχει αλλάξει, και ξαφνικά, είστε μόνο εσείς που καταβάλλετε προσπάθεια ενώ ο σύντροφός σας φαίνεται να είναι λιγότερο αφοσιωμένος.
Πέντε βήματα για να σώσετε την σχέση σας
Αυτή η αλλαγή μπορεί να είναι ανησυχητική και μπορεί να σας κάνει να αναρωτιέστε τι πήγε στραβά. Τα καλά νέα είναι ότι, αν είστε αποφασισμένοι να σώσετε τη σχέση σας, υπάρχουν συγκεκριμένες ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να αντιστρέψετε την κατάσταση.
Βήμα 1: Παραδεχτείτε τα λάθη σας και επανορθώστε
Κάθε σχέση έχει δύσκολες στιγμές και είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι όλοι κάνουμε λάθη.
Αν έχετε πληγώσει τον σύντροφό σας -είτε παραμελώντας τις ανάγκες του, είτε αθετώντας υποσχέσεις- η παραδοχή του λάθους σας είναι το πρώτο βήμα για να επανορθώσετε.
Δεν αρκεί να ζητήσετε απλώς συγγνώμη. Πρέπει να δείξετε με τις πράξεις σας ότι έχετε μάθει από τα λάθη σας και ότι δεσμεύεστε να επανορθώσετε.
Βήμα 2: Αγκαλιάστε την αυθεντικότητα
Όταν καλείστε να αντιμετωπίσετε μια σχέση που σας δυσκολεύει, μπορεί να είναι δελεαστικό να καταφύγετε σε χειριστικές τακτικές και παιχνίδια σε μια προσπάθεια να ανακτήσετε τον έλεγχο ή να προκαλέσετε ζήλια.
Μπορεί να νομίζετε, για παράδειγμα ότι αγνοώντας τον σύντροφό σας θα αναζωπυρώσετε το ενδιαφέρον του. Ωστόσο, αυτές οι στρατηγικές είναι πιο πιθανό να τον απομακρύνουν παρά να τον φέρουν πιο κοντά.
Η αυθεντικότητα και η ειλικρίνεια είναι πολύ πιο αποτελεσματικές για την ενίσχυση μιας διαρκούς σύνδεσης. Αντί να παίζετε παιχνίδια, γίνετε ευάλωτοι και επικοινωνήστε ανοιχτά με τον σύντροφό σας.
Βήμα 3: Δείξτε σεβασμό με πράξεις, όχι μόνο με λόγια
Ο σεβασμός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε υγιούς σχέσης για αυτό και είναι σημαντικό να επιδεικνύεται με συνέπεια μέσω των πράξεών σας.
Αυτό σημαίνει να σέβεστε τις απόψεις του συντρόφου σας, να αναγνωρίζετε τα συναισθήματά του και να του φέρεστε με ευγένεια και προσοχή, ακόμη και όταν διαφωνείτε.
Βήμα 4: Ορίστε και διατηρήστε υγιή όρια
Οι υγιείς σχέσεις ευδοκιμούν με σαφή όρια. Αυτά τα όρια βοηθούν και τους δύο συντρόφους να κατανοήσουν τι είναι αποδεκτό και τι όχι, μειώνοντας την πιθανότητα παρεξηγήσεων και συγκρούσεων.
Ωστόσο, ο καθορισμός ορίων δεν σημαίνει να δημιουργείτε άκαμπτους κανόνες ή να επιρρίπτετε ευθύνες. Περισσότερο έχει να κάνει με ανοιχτές, εποικοδομητικές συζητήσεις όπου και οι δύο σας μπορείτε να εκφράσετε τις ανάγκες και τις ανησυχίες σας.
Βήμα 5: Αγκαλιάστε την ανεξαρτησία και ανακαλύψτε ξανά τον εαυτό σας
Συχνά μπορεί να χάσουμε τον εαυτό μας σε μια σχέση, γεγονός που συμβαίνει συχνότερα από όσο παραδεχόμαστε. Όταν δίνετε υπερβολική έμφαση στη σχέση εις βάρος της προσωπικής σας ανάπτυξης και των ενδιαφερόντων σας, μπορεί να δημιουργηθεί μια ανθυγιεινή και δυσανάλογη δυναμική.
Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι μια ισχυρή σχέση βασίζεται σε δύο άτομα που ο καθένας φέρνει τα δικά του μοναδικά στοιχεία. Εκμεταλλευτείτε αυτή την ευκαιρία για να επανασυνδεθείτε με τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι σας εκτός σχέσης.
Πηγή: Vita
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Καιρός: Πότε αναμένονται βροχές - Αναλυτικά η πρόβλεψη μέχρι το Σάββατο
• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 15 Ιανουαρίου
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις