Νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας ο Φρανσουά Μπαϊρού

Νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας ο Φρανσουά Μπαϊρού

Και το όνομα αυτού Φρανσουά Μπαϊρού. Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε από το Ελιζέ το όνομα του νέου πρωθυπουργού της Γαλλίας. Ο Φρανσουά Μπαϊρού και ο Εμανουέλ Μακρόν είχαν νωρίτερα σήμερα (13/12/24) συνάντηση επί μια ώρα και 45 λεπτά και μάλιστα προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι ο Μπαϊρού αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις ενώ κάποια γαλλικά ΜΜΕ μετέδιδαν μάλιστα ότι η συνάντηση δεν ήταν σε καλό κλίμα.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε αναβάλλει την ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού ως σήμερα (13/12/24) όπως ανακοίνωσε χθες το γραφείο του, παρότι την Τρίτη (10/12/24) είχε δηλώσει ότι ήθελε να ανακοινώσει τον μελλοντικό επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης εντός 48 ωρών.

Η νέα κυβερνητική ομάδα αναμένεται να αντικαταστήσει αυτή της οποίας ηγήθηκε ο Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά την καταψήφιση της κυβέρνησής του από ακροδεξιούς και αριστερούς βουλευτές, βυθίζοντας τη Γαλλία στη δεύτερη μεγάλη πολιτική της κρίση σε έξι μήνες.

ΠΗΓΗ: CNN.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο τραπέζι η διευρυμένη πριν από τον Δεκέμβριο - «Ο χρόνος μάς πιέζει» - Τι αναμένεται από την Ολγκίν

Κυπριακό: Στο τραπέζι η διευρυμένη πριν από τον Δεκέμβριο - «Ο χρόνος μάς πιέζει» - Τι αναμένεται από την Ολγκίν

Μικρά αλλά σημαντικά βήματα προς την εντατικοποίηση των επαφών για το Κυπριακό διαπιστώνει η κυβέρνηση, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, να τονίζει ότι ο χρόνος πιέζει και πως ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών εξακολουθεί να έχει ως στόχο τη σύγκληση διευρυμένης συνάντησης πριν από την ολοκλήρωση της θητείας του.

BEST OF TOTHEMAONLINE