EKT: Μείωσε τα επιτόκια στο 3%

EKT: Μείωσε τα επιτόκια στο 3%

Στο 3% μείωσε το βασικό της επιτόκιο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη σημερινή της συνεδρίαση, επιβεβαιώνοντας το επικρατέστερο σενάριο, κάτι που «μεταφράζεται» σε καλά νέα για τους δανειολήπτες σε εγχώριο επίπεδο, καθώς οι κινήσεις της ΕΚΤ δίνουν το σήμα για καλύτερο κόστος δανεισμού.

Συγκεκριμένα, στην τελευταία της συνεδρίαση για το 2024, ανακοίνωσε πως τα νέα επιτόκια διαμορφώνονται ως εξής:

Τα επιτόκια της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων, των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης και της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης θα μειωθούν σε 3,00%, 3,15% και 3,40% αντίστοιχα, με ισχύ από τις 18 Δεκεμβρίου 2024.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής, έχει μειώσει το βασικό της επιτόκιο από 4% σε 3,25% σε τρεις περικοπές των 25 μονάδων βάσης μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου.

 

 

ΠΗΓΗ: CNN.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Θάνατος 22χρονου στη Λευκωσία: Φαίνεται να είχε κλαπεί ο πάσσαλος της ΑΗΚ - Σοκαρισμένη η κυπριακή κοινωνία

Θάνατος 22χρονου στη Λευκωσία: Φαίνεται να είχε κλαπεί ο πάσσαλος της ΑΗΚ - Σοκαρισμένη η κυπριακή κοινωνία

Σοκαρισμένη είναι η κυπριακή κοινωνία από τον θάνατο του 22χρονου Ντάνιελ, μετά από πτώση ξύλινου πασσάλου της ΑΗΚ το Σάββατο (19/4).

BEST OF TOTHEMAONLINE