Live: Στην Ολομέλεια η πρόταση ΑΚΕΛ για την φορολόγηση υπερκερδών των τραπεζών

Live: Στην Ολομέλεια η πρόταση ΑΚΕΛ για την φορολόγηση υπερκερδών των τραπεζών

Ξεκίνησε η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων με αφορμή την πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ για τη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών. Η Ολομέλεια ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 11:00, ωστόσο ξεκίνησε στις 12:30.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΔΗΣΥ ξεκαθάρισε δια μέσου της Αννίτας Δημητρίου πως η πρόταση του ΑΚΕΛ για έκτακτη φορολογία στις τράπεζες, θα έχει αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που πρέπει να επιδιώξουμε. Σύμφωνα με τον ΔΗΣΥ, το ζητούμενο είναι η σύγκλιση των επιτοκίων στον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Η συνέχεια δόθηκε από τη Σάβια Ορφανίδου, η οποία σημειώνει πως η πρόταση του ΑΚΕΛ θα δώσει άλλοθι στις τράπεζες έτσι ώστε η μείωση της ψαλίδας μεταξύ δανειστικών και καταθετικών επιτοκίων, να καθυστερήσει.

Ο Εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμάς τονίζει ότι στη βουλή, οι δρόμοι είναι δύο: « Ή με την κοινωνία ή με τις τράπεζες». Για αυτό, η σημερινή συνεδρία είναι κρίσιμη. Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο κ. Κουκουμάς, με τη φορολόγηση των υπερκερδών, το κράτος θα μπορέσει να επιδοτήσει το επιτόκιο στις δόσεις στεγαστικών δανείων για χιλιάδες οικογένειες.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE