Δεν έχει τέλος η τραγωδία στο Αιγαίο: Νέο ναυάγιο με νεκρούς γυναίκα και παιδί

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στο Αιγαίο: Νέο ναυάγιο με νεκρούς γυναίκα και παιδί

Πάνω από 10 οι αγνοούμενοι στις ανατολικές ακτές της Μυτιλήνης - Η βάρκα προσέκρουσε στα βράχια και οι άνθρωποι χάθηκαν στη θάλασσα

Χωρίς τέλος η τραγωδία των προσφύγων που επιχειρούν να περάσουν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά. Τα ξημερώματα της Κυριακής βρέθηκαν πνιγμένοι μια γυναίκα και ένα παιδί, από ένα ακόμα περιστατικό που σημειώθηκε στις ακτές της Μυτιλήνης.

Η λέμβος, φορτωμένη με περίπου 60 πρόσφυγες και μετανάστες, κατόρθωσε εν μέσω κακοκαιρίας να προσεγγίσει τις ανατολικές ακτές της Μυτιλήνης, κοντά στο Καρά Τεπέ, όμως προσέκρουσε ανεξέλεγκτη στα βράχια. Τελικά κατόρθωσαν να αποβιβαστούν σώοι 45 μετανάστες, οι οποίοι δήλωσαν πως αγνοούνται περίπου 15 ακόμα.

Αμέσως σούπερ πούμα, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και περιπολικά σκάφη του λιμενικού ξεκίνησαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή και λίγες ώρες αργότερα εντόπισαν τις σορούς μιας γυναίκας και ενός παιδιού, οι οποίες αναμένεται προς το παρόν να αναγνωριστούν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.