Δεν αποδέχεται την έκφραση «Κύπριος» ο Τατάρ

Δεν αποδέχεται την έκφραση «Κύπριος» ο Τατάρ

Δεν αποδέχεται την έκφραση «Κύπριος» ανέφερε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ μιλώντας χθες βράδυ σε συνέδριο με θέμα «Η κυπριακή ιστορία και η τελευταία κατάσταση της Κύπρου» στην «παιδαγωγική ακαδημία Ατατούρκ» (AÖA).

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο σήμερα πριν το συνέδριο προβλήθηκε ένα βίντεο που πρόβαλλε «τις διεθνείς και εγχώριες επαφές» του Τ/κ ηγέτη, ο οποίος στην ομιλία του υποστήριξε εκ νέου ότι υπάρχουν δύο λαοί στην Κύπρο, οι Τούρκοι και οι Έλληνες είναι διαφορετικοί, και πρόσθεσε ότι δεν αποδέχεται τον όρο «Κύπριος». Υπάρχει, ανέφερε, η Κύπρος και αυτό είναι γεωγραφία. Κατά τον ίδιο, ο τουρκοκυπριακός «λαός» έχει το δικαίωμα να καθορίσει το μέλλον του.

Ανέφερε ακόμη ότι η Τουρκία έχει λόγο στην Κύπρο, πως η Αγγλία «έπρεπε να είχε επιστρέψει το νησί της Κύπρου στην Τουρκία», καθώς και ότι «έγινε προσπάθεια σύνδεσης του νησιού με την Ελλάδα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συγκλίσεις, μεθοδολογία και ΜΟΕ συζήτησαν κατ’ ιδίαν Χριστοδουλίδης-Έρχιουρμαν

Συγκλίσεις, μεθοδολογία και ΜΟΕ συζήτησαν κατ’ ιδίαν Χριστοδουλίδης-Έρχιουρμαν

Θέματα ουσίας και συγκεκριμένα τις συγκλίσεις, αλλά και θέματα μεθοδολογίας και ΜΟΕ συζήτησαν στη σχεδόν τρίωρη συνάντησή τους την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τουφάν Έρχιουρμαν, στα γραφεία της αποστολής Καλών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών, στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, στην νεκρή ζώνη.

BEST OF TOTHEMAONLINE