Θησαύριζαν πουλώντας μαϊμού πίνακες διάσημων Ελλήνων ζωγράφων - Βίντεο και φωτογραφίες

Θησαύριζαν πουλώντας μαϊμού πίνακες διάσημων Ελλήνων ζωγράφων - Βίντεο και φωτογραφίες

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας σε εργαστήριο έργων τέχνης στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα αφορά εγκληματική οργάνωση που φέρεται να πλαστογραφούσε πίνακες γνωστών και διάσημων ζωγράφων και ύστερα τους πουλούσε έναντι πολύ υψηλών χρηματικών ποσών αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

 

Το κύκλωμα πλαστογραφούσε πίνακες διάσημων Ελλήνων ζωγράφων - μεταξύ άλλων, «θύματα» της δράσης τους ήταν ο Μυταράς, ο Παρθένης, ο Γαΐτης, ο Σταθόπουλος, η Ζούνη, ο Βασιλείου, ο Χατζηκυριάκος - Γκίκας.

Δείτε φωτογραφίες:

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διέθεταν τους πλαστούς πίνακες σε οίκους δημοπρασιών στην Ευρώπη. Αυτή την ώρα αστυνομικοί βρίσκονται στο χώρο και συλλέγουν αποδεικτικό υλικό – εκατοντάδες πίνακες που θα μεταφερθούν στη ΓΑΔΘ, ενώ παράλληλα έχουν συλληφθεί τρία άτομα. Πίνακες εντοπίστηκαν και στην πολυκατοικία που είναι δίπλα στην γκαλερί.

Μετά το τέλος των ερευνών θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ.Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

THEMASPORTS: Πιο Δυναμικό. Πιο Αποκλειστικό. Πιο Μπροστά.

THEMASPORTS: Πιο Δυναμικό. Πιο Αποκλειστικό. Πιο Μπροστά.

Σε μια εποχή όπου η ενημέρωση εξελίσσεται με ταχύτητα… πρωταθλητισμού, το Themasports πραγματοποιεί ένα εντυπωσιακό άλμα στο μέλλον. Παρουσιάζει τη νέα του εικόνα, τη νέα του φιλοσοφία, αλλά και έναν ανανεωμένο αέρα που στοχεύει να αλλάξει τα δεδομένα στο αθλητικό ρεπορτάζ στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE