Ο Τραμπ προειδοποιεί την Χαμάς: Θα το πληρώσετε ακριβά αν δεν απελευθερώσετε όλους τους ομήρους μέχρι την ορκωμοσία μου

Ο Τραμπ προειδοποιεί την Χαμάς: Θα το πληρώσετε ακριβά αν δεν απελευθερώσετε όλους τους ομήρους μέχρι την ορκωμοσία μου

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε αυστηρό μήνυμα προς τη Χαμάς, καλώντας την να απελευθερώσει τους ομήρους που εξακολουθεί να κρατά μέχρι την ορκωμοσία του στις 20 Ιανουαρίου, υπογραμμίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση «θα το πληρώσει ακριβά».

«Εάν οι όμηροι δεν απελευθερωθούν μέχρι την 20η Ιανουαρίου 2025, την ημέρα που θα αναλάβω με υπερηφάνεια την προεδρία των ΗΠΑ, θα το πληρώσουν ακριβά… εκείνοι που διέπραξαν αυτές τις φρικαλεότητες κατά της ανθρωπότητας», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social.

«Όσοι ευθύνονται θα πληγούν σκληρότερα από οποιονδήποτε άλλον στην μακρά ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Απελευθερώστε τους ομήρους τώρα!», καταλήγει.

Κατά την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023 εναντίον του Ισραήλ, 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 251 απήχθησαν και μεταφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας.

«Θα μπορούσατε να χάσετε τους ομήρους σας για πάντα»
Νωρίτερα σήμερα (2/12), η Χαμάς ανακοίνωσε ότι 33 όμηροι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στον παλαιστινιακό θύλακα, ενώ η τύχη ορισμένων αγνοείται.

«Με τη συνέχιση του παράλογου πολέμου σας», αναφέρει σε μια ανακοίνωση προς το Ισραήλ, «θα μπορούσατε να χάσετε τους ομήρους σας για πάντα. Κάντε ό,τι πρέπει να κάνετε προτού να είναι πλέον πολύ αργά».

Λίγο αργότερα, η Χαμάς δημοσιοποίησε ένα βίντεο στο οποίο, όπως λέει, περιγράφει με λεπτομέρειες πότε και πώς σκοτώθηκαν οι όμηροι, επιρρίπτοντας ευθύνες στον Μπενιαμίν Νετανιάχου για την τύχη τους. Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο υπουργικό σήμερα τα δύο σχέδια για τους πυρόπληκτους της ορεινής Λεμεσού - Κρίσιμη συνεδρίαση εν μέσω πιέσεων για παραιτήσεις υπουργών

Στο υπουργικό σήμερα τα δύο σχέδια για τους πυρόπληκτους της ορεινής Λεμεσού - Κρίσιμη συνεδρίαση εν μέσω πιέσεων για παραιτήσεις υπουργών

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται εκτάκτως σήμερα το πρωί, με φόντο τη βιβλική καταστροφή στην ορεινή Λεμεσό. Μια συνεδρίαση που θα έπρεπε να είχε προηγηθεί της κρίσης — όχι να την ακολουθεί. Στο τραπέζι θα τεθούν δύο σχέδια για τις αποζημιώσεις των πληγέντων, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κατευναστεί η οργή της κοινωνίας και να διασωθεί το πολιτικό κύρος της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη, που απέτυχε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE