Έκαναν... κομπίνες και τσέπωναν χιλιάδες ευρώ - Μπαίνουν φυλακή για χρόνια 56χρονος και 30χρονος

Έκαναν... κομπίνες και τσέπωναν χιλιάδες ευρώ - Μπαίνουν φυλακή για χρόνια 56χρονος και 30χρονος

Χθες 28/11/2024 το Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στη Λάρνακα, καταδίκασε άντρα ηλικίας 30 ετών, από τη Λάρνακα, σε ποινή φυλάκισης 7 ετών και άντρα ηλικίας 56 ετών, επίσης από τη Λάρνακα, σε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών, σε σχέση με τα αδικήματα (απόσπασης χρήματων με ψευδείς παραστάσεις, κλεπταποδοχής, απειλής και νομιμοποίησης εσοδών από παράνομες δραστηριότητες).
Επίσης, το δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα δήμευσης δύο οχημάτων,  συνολικής αξίας €70.000.

Η υπόθεση προέκυψε μετά από καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία στις 9/7/2022 από εκπρόσωπο εταιρείας, για υπεξαίρεση χρηματικού ποσού €511.890 για τα έτη 2020-2022 από υπάλληλο της εταιρείας.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο 30χρονος με τη βοήθεια του 56χρονου, με ψευδείς παραστάσεις, απέσπασε χρήματα από τον υπάλληλο της εταιρείας είτε μέσω απειλών είτε μέσω άλλων υποσχέσεων, για είσπραξη χρημάτων από οφειλέτες της παραπονούμενης εταιρείας.

Μετά από εμπεριστατωμένη οικονομική έρευνα που έγινε, προέκυψε ότι οι καταδικασθέντες οικειοποιήθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία μεταξύ άλλων, χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά των οχημάτων για τα οποία εκδόθηκε διάταγμα δήμευσης.

Οι καταδικασθέντες είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι την 22/7/2022 και είχαν τεθεί υπό κράτηση μέχρι τις 29/7/2022 και με την καταχώρηση της υπόθεσης στο κακουργιοδικείο ακολούθησε ακροαματική διαδικασία από την οποία κρίθηκαν ένοχοι και τους επιβλήθηκαν οι προαναφερόμενες ποινές.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης είχε αναλάβει το ΤΑΕ Λάρνακας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Στο 97,3% αναμένεται να φθάσει η απορρόφηση των πόρων που αναλογούν στην Κύπρο από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τις συνολικές εισπράξεις να υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε περίπου €992 εκατ. μετά και την τελική εκταμίευση που αναμένεται τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE