Δαμιανού: Πρέπει να υπάρξει «εργασιακή ειρήνη» - Το πλάνο και οι μισθοί των γιατρών - Βίντεο

Δαμιανού: Πρέπει να υπάρξει «εργασιακή ειρήνη» - Το πλάνο και οι μισθοί των γιατρών - Βίντεο

Νέα συνάντηση στις 9:30 το πρωί της Πέμπτης μεταξύ του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Δαμιανού με τον πρόεδρο της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρη Κούμα και με τον πρόεδρο του κλάδου ιατρών της ΠΑΣΥΔΥ Μωυσή Λάμπρου. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα» ο Υπουργός Υγείας, τόνισε την ανάγκη για μια ολιστική λύση «αν δεν λυθεί ολιστικά θα είμαστε υπό την απειλή απεργιών κάθε λίγες εβδομάδες , κάθε λίγους μήνες».

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στους μισθούς των γιατρών αλλά και τα κίνητρα που δίνονται. Εξήγησε το σχέδιο και λύση που προτείνεται από πλευράς Υπουργείου, η οποία στην ουσία, συσχετίζει την καταβολή των αποζημιώσεων τα έτη 2023-2024 με την περίοδο 2025-2027.

 Σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει «εργασιακή ειρήνη», ώστε να ορθοποδήσει ο Οργανισμός (ΟΚΥπΥ) και να προχωρήσουν με το Σχέδιο.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στο χρέος του ΟΚΥπΥ το οποίο έφτασε τα 1,3 ΔΙΣ.

Εν συνεχεία μίλησε για την συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Γερμανία για μεταμοσχεύσεις πνευμόνων και νεφρού.

 Δείτε το βίντεο:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απόπειρα φόνου στη Λάρνακα: Δίνει κατάθεση το θύμα - Πέραν των 10 οι πυροβολισμοί που ρίφθηκαν

Απόπειρα φόνου στη Λάρνακα: Δίνει κατάθεση το θύμα - Πέραν των 10 οι πυροβολισμοί που ρίφθηκαν

Σήμερα γύρω στις 11.15 διαπράχθηκε απόπειρα φόνου εναντίον Ελληνοκύπριου ηλικίας 47 ετών. Σύμφωνα με το ίδιο το θύμα, ενώ ποδηλατούσε σε δρόμο δευτερεύοντος οδικού δικτύου από τη Λάρνακα προς τη Δρομολαξιά δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών από πρόσωπο το οποίο οδηγούσε μοτοσικλέτα και τον ακολούθησε, τον οποίο είχε προσεγγίσει από πίσω. Το θύμα δεν έχει τραυματιστεί από τη επίθεση και διέφυγε από τη σκηνή με το ποδήλατο του.

BEST OF TOTHEMAONLINE