Το Ισραήλ θα εφεσιβάλει την απόφαση ΔΠΔ για σύλληψη Νετανιάχου και πρώην ΥΠΑΜ

Το Ισραήλ θα εφεσιβάλει την απόφαση ΔΠΔ για σύλληψη Νετανιάχου και πρώην ΥΠΑΜ

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε την Τετάρτη πως το Ισραήλ ενημέρωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση του Δικαστηρίου να εκδώσει εντάλματα σύλληψης σε βάρος του ιδίου του Πρωθυπουργού, και του πρώην Υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ.

Το ΔΠΔ, στο οποίο το Ισραήλ δεν είναι μέλος και δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του στη χώρα, εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Νετανιάχου, του Γκάλαντ και του επικεφαλής της ένοπλης πτέρυγας της παλαιστινιακής Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ο Νετανιάχου τόνισε την Τετάρτη ότι ο Αμερικανός Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, στενός σύμμαχος του εκλεγμένου Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, τον ενημέρωσε για μέτρα που προωθεί στο αμερικανικό Κογκρέσο κατά του ΔΠΔ και συνεργαζόμενων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE