Έρχεται στην Κύπρο ο υποχρεωτικός κοινός φορτιστής για όλες τις φορητές συσκευές - Λεπτομέρειες στο βίντεο

Έρχεται στην Κύπρο ο υποχρεωτικός κοινός φορτιστής για όλες τις φορητές συσκευές - Λεπτομέρειες στο βίντεο

Οι καταναλωτές στην ΕΕ θα μπορούν σύντομα να χρησιμοποιούν έναν φορτιστή για τις ηλεκτρονικές τους συσκευές, ως αποτέλεσμα της έγκρισης της νέας νομοθεσίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» μίλησε ο Κωνσταντίνος Στυλιανού, Ανώτερος Λειτουργός Τεχνικών θεμάτων ΓΕΡΗΕΤ (Γραφείο για τη Ρύθμιση Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων),αναφέροντας ότι εως το τέλος του 2024, όλα τα κινητά τηλέφωνα, τα τάμπλετ και οι φωτογραφικές μηχανές που πωλούνται στην ΕΕ θα πρέπει να διαθέτουν θύρα φόρτισης τύπου USB-C. Οι θύρες αυτές θα γίνουν υποχρεωτικές και για τους φορητούς υπολογιστές την άνοιξη του 2026.
 
Εξήγησε ότι με αυτή την απόφαση η Ε.Ε, προωθεί την προσπάθεια της να μειώσει τα ηλεκτρονικά απόβλητα αλλά και να διευκολύνει τους καταναλώτές καθώς ενας φορτιστής που ταιριάζει σε πολλές συσκευές θα εξοικονομήσει χρήματα και χρόνο.

Σημείωσε ότι κατά την αγορά νέας φορητής συσκευής, οι αγοραστές θα μπορούν να διαλέγουν αν θέλουν και τον φορτιστή της.
 
Δείτε το βίντεο
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πύρινη κόλαση η ορεινή Λεμεσός: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Ένας νεκρός και ανυπολόγιστη καταστροφή

Πύρινη κόλαση η ορεινή Λεμεσός: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Ένας νεκρός και ανυπολόγιστη καταστροφή

Σε τραγωδία τεραστίων διαστάσεων εξελίχθηκε, με ανυπολόγιστη μέχρι στιγμής καταστροφή, ο πύρινος εφιάλτης που μαίνεται στην ορεινή Λεμεσό, αφήνοντας πίσω της μέχρι στιγμής ένα νεκρό. Ο νεκρός είχε εντοπιστεί σε όχημα στον δρόμο Λάνιας-Άλασσας, στην περιοχή όπου μαίνεται η τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά που κατακαίει περισσότερα από δεκατρία χωριά της ορεινής Λεμεσού. Νωρίτερα το βράδυ της Τετάρτης, έσπευσαν στο Κέντρο Συντονισμού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος συνοδεύεται από τον Αρχηγό της Αστυνομίας Θεμιστό Αρναούτη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη. Στον χώρο βρίσκονται επίσης εδώ και ώρα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, και η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου. 

BEST OF TOTHEMAONLINE