Νέα απάτη με κρυπτονομίσματα - «Άρπαξαν» 110 χιλιάδες από 26χρονο

Νέα απάτη με κρυπτονομίσματα - «Άρπαξαν» 110 χιλιάδες από 26χρονο

Νέα υπόθεση διαδικτυακής απάτης και απόσπασης χρηματικού ποσού που ξεπερνά τις 100 χιλιάδες δολάρια Αμερικής, διερευνά η Αστυνομία, μετά από καταγγελία που υπέβαλε σήμερα στο ΤΑΕ Λεμεσού, άντρας ηλικίας 26 ετών.

Σύμφωνα με την καταγγελία του 26χρονου, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ ο ίδιος ήταν μέλος σε ομάδα σε συγκεκριμένη πλατφόρμα επένδυσης σε κρυπτονομίσματα, επικοινώνησε μαζί του μέλος της ίδιας ομάδας, ο οποίος τον προέτρεψε να επενδύσει σε συγκεκριμένο έργο, επενδυτικού οργανισμού και του υπέδειξε να επικοινωνήσει με άλλο πρόσωπο, το οποίο είναι ο ιδρυτής του επενδυτικού έργου.

Αφού ο 26χρονος επικοινώνησε με τον δήθεν ιδρυτή του έργου, πείστηκε για την επένδυση και προχώρησε σε δύο μεταφορές κρυπτονομισμάτων, συνολικής αξίας 110 χιλιάδων δολαρίων Αμερικής, σε πορτοφόλιο κρυπτονομισμάτων, που του υποδείχθηκε.

Δύο μέρες μετά τη μεταφορά των κρυπτονομισμάτων, ο 26χρονος διαπίστωσε ότι, είχε αποβληθεί από την ομάδα στην οποία ήταν μέλος, στην πλατφόρμα επενδύσεων και υποψιάστηκε ότι είχε εξαπατηθεί, αφού πλέον δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τα δύο ύποπτα πρόσωπα, ούτε να επανακτήσει τα χρήματά του.

Την υπόθεση απάτης διερευνά το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος, του ΤΑΕ Λεμεσού.

Η Αστυνομία, με αφορμή και την νέα αυτή καταγγελία απάτης, συστήνει προσοχή στο κοινό, σε σχέση με τη διενέργεια οποιωνδήποτε συναλλαγών/ επενδύσεων μέσω διαδικτύου.

Συστήνεται στο κοινό όπως συνεργάζεται μόνο με αναγνωρισμένες εταιρείες και εγκεκριμένους συμβούλους, για οποιεσδήποτε χρηματοπιστωτικές επενδύσεις. Επισημαίνεται ότι, στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και τραπεζικών καρτών, κωδικοί πρόσβασης σε διαδικτυακούς λογαριασμούς και λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και άλλα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, πρέπει να προστατεύονται και ουδέποτε να γνωστοποιούνται σε οποιαδήποτε πρόσωπα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανακοινώνει αποφάσεις για τις πυρκαγιές τα επόμενα 24ωρα ο ΠτΔ - Μελετά τις εκθέσεις

Ανακοινώνει αποφάσεις για τις πυρκαγιές τα επόμενα 24ωρα ο ΠτΔ - Μελετά τις εκθέσεις

Εντός των επόμενων 24ωρων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα προβεί σε ανακοινώσεις για τα επόμενα βήματα, μετά και τη λήψη των σχετικών εκθέσεων αναφορικά με τις  καταστροφικές πυρκαγιές στην επαρχία Λεμεσού, όπως ο ίδιος ανέφερε απόψε.

BEST OF TOTHEMAONLINE