Αύριο στις 11 το πρωί η απόφαση για το Πόθεν Έσχες Γενικού και Βοηθού Εισαγγελέα

Αύριο στις 11 το πρωί η απόφαση για το Πόθεν Έσχες Γενικού και Βοηθού Εισαγγελέα

Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο με ανάρτηση του στην πλατφόρμα “Χ” έγραψε πως η απόφαση του σχετικά με την Αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας που σχετίζεται με το Πόθεν Έσχες κρατικών αξιωματούχων θα ανακοινωθεί αύριο 20/11 στις 11 το πρωί.

Η αναφορά στο Ανώτατο έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την απόφαση βουλευτών για υποχρεωτική συμπερίληψη στον νόμο που ψηφίστηκε στις 11/7/2024 για υποβολή Πόθεν Έσχες από τον Γενικό Εισαγγελέα και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα.

Το Προεδρικό είχε εκφράσει επιφυλάξεις ως προς αντισυνταγματικότητα του νόμου. Τις ίδιες επιφυλάξεις εξέφρασαν και βουλευτές κατά την ψήφιση του νόμου. Το επίμαχο παράρτημα με Γενικό Εισαγγελέα και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Σύμφωνα με την πρόταση, δημιουργείται ξεχωριστό παράρτημα με συγκεκριμένους αξιωματούχους και άλλα πρόσωπα τα οποία θα υποβάλλουν κατάσταση ενεργητικού και παθητικού κάθε 5 χρόνια.

Η κατάσταση εσόδων και εξόδων και κατάσταση συμφιλίωσης, θα δημοσιοποιείται στην ιστοσελίδα του Τριμελούς Συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένης της καθαρής περιουσίας τους. Στα πρόσωπα αυτά προστίθενται ο Γενικός Εισαγγελέας και Βοηθός Γενικού, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας και των προέδρων και αντιπροέδρων των επαρχιακών οργανισμών αυτοδιοίκησης. Η κατάσταση σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε θα αναρτάται στην ιστοσελίδα του Τριμελούς Συμβουλίου εντός 30 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της και θα παραμένει αναρτημένη για περίοδο 12 μηνών μετά τη λήξη της θητείας του αξιωματούχου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το πρώτο μήνυμα του Ζελένσκι από την Ουάσινγκτον: Είμαι ευγνώμων στον Τραμπ, ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει γρήγορα

Το πρώτο μήνυμα του Ζελένσκι από την Ουάσινγκτον: Είμαι ευγνώμων στον Τραμπ, ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει γρήγορα

Στον Λευκό Οίκο στρέφονται τα βλέμματα της παγκόσμιας κοινότητας, όπου τη Δευτέρα ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να υποδεχθεί τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τους Ευρωπαίους ηγέτες, καθώς και τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ για μια κρίσιμη συνάντηση με επίκεντρο τον πόλεμο στην Ουκρανία.

BEST OF TOTHEMAONLINE