Σεισμός στην Κύπρο: Πάνω από 7 δονήσεις σήμερα το πρωί - Τρείς έγιναν αισθητές - Η ανακοίνωση του Τμ.Γεωλογικής Επισκόπησης

Σεισμός στην Κύπρο: Πάνω από 7 δονήσεις σήμερα το πρωί - Τρείς έγιναν αισθητές - Η ανακοίνωση του Τμ.Γεωλογικής Επισκόπησης

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2024, από τις 09:49 τo πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη μια σεισμική ακολουθία στον θαλάσσιο χώρο της Επαρχίας Λεμεσού, νότια της Κοινότητας Πισσουρίου.

Πρόκειται για ακολουθία με περισσότερους από επτά σεισμούς μικρού μεγέθους, εκ των όποιων οι τρεις έγιναν αισθητοί από κατοίκους της επαρχίας Λεμεσού και Πάφου και είχαν μεγέθη Μ = 3.3 βαθμών, (89706/event), Μ = 3.6 βαθμών (89704/event) και Μ = 3.7 βαθμών (89705/event) στην κλίμακα Ρίχτερ, σε χρονολογική σειρά.

Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κ.τ.λ.) δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο υπουργικό σήμερα τα δύο σχέδια για τους πυρόπληκτους της ορεινής Λεμεσού - Κρίσιμη συνεδρίαση εν μέσω πιέσεων για παραιτήσεις υπουργών

Στο υπουργικό σήμερα τα δύο σχέδια για τους πυρόπληκτους της ορεινής Λεμεσού - Κρίσιμη συνεδρίαση εν μέσω πιέσεων για παραιτήσεις υπουργών

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται εκτάκτως σήμερα το πρωί, με φόντο τη βιβλική καταστροφή στην ορεινή Λεμεσό. Μια συνεδρίαση που θα έπρεπε να είχε προηγηθεί της κρίσης — όχι να την ακολουθεί. Στο τραπέζι θα τεθούν δύο σχέδια για τις αποζημιώσεις των πληγέντων, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κατευναστεί η οργή της κοινωνίας και να διασωθεί το πολιτικό κύρος της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη, που απέτυχε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE