Κυβερνητική πηγή: Απόδειξη προσήλωσης ΓΓ και ΗΕ η δήλωση Γέντζια για Κυπριακό

Κυβερνητική πηγή: Απόδειξη προσήλωσης ΓΓ και ΗΕ η δήλωση Γέντζια για Κυπριακό

Η πρόσφατη δήλωση του Βοηθού Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και τη Νότια Αμερική, Μίροσλαβ Γέντζια, αποτελεί ακόμα μια απόδειξη της προσήλωσης των Ηνωμένων Εθνών και του ιδίου του Γενικού Γραμματέα στις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων εντός του πλαισίου του ΟΗΕ.

Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ κυβερνητική πηγή όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Γέντζια.

"Δεν έχουμε κάτι περισσότερο πέραν των δηλώσεων Γέντζια που επί της ουσίας βρίσκονται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τα όσα συζητήθηκαν και τροχοδρομήθηκαν κατά το δείπνο της 15ης Οκτωβρίου ως προς τη σύγκληση διευρυμένης (σύσκεψης) και ως προς τη σύνθεσή της" είπε.

Πρόσθεσε ότι "αποτελεί ακόμα μια απόδειξη της προσήλωσης των ΗΕ και του ιδίου του ΓΓ στις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων εντός του πλαισίου των ΗΕ".

Ο κ. Γέντζια είπε την Πέμπτη ότι η νέα πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ για την Κύπρο πιθανόν να λάβει χώρα με την έναρξη της νέας χρονιάς, σημειώνοντας ότι η διευρυμένη διάσκεψη για την Κύπρο θα περιλαμβάνει τις εγγυήτριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Γέντζια μιλούσε σε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Υποεπιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) – μέλος της οποίας είναι και ο βουλευτής Γιώργος Λουκαΐδης – στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Γέντζια, προστίθεται, διαβεβαίωσε ότι ο ΟΗΕ «είναι δεσμευμένος να ενεργεί στο πλαίσιο που καθορίζουν τα σχετικά με την Κύπρο ψηφίσματα αναφορικά με το περιεχόμενο της λύσης». Υπέδειξε ακόμη ότι ο Γενικός Γραμματέας θέλει και επιζητεί να προετοιμαστεί όσο το δυνατό καταλληλότερα η νέα διάσκεψη για την Κύπρο ώστε να έχει αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Βουλής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο υπουργικό σήμερα τα δύο σχέδια για τους πυρόπληκτους της ορεινής Λεμεσού - Κρίσιμη συνεδρίαση εν μέσω πιέσεων για παραιτήσεις υπουργών

Στο υπουργικό σήμερα τα δύο σχέδια για τους πυρόπληκτους της ορεινής Λεμεσού - Κρίσιμη συνεδρίαση εν μέσω πιέσεων για παραιτήσεις υπουργών

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται εκτάκτως σήμερα το πρωί, με φόντο τη βιβλική καταστροφή στην ορεινή Λεμεσό. Μια συνεδρίαση που θα έπρεπε να είχε προηγηθεί της κρίσης — όχι να την ακολουθεί. Στο τραπέζι θα τεθούν δύο σχέδια για τις αποζημιώσεις των πληγέντων, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κατευναστεί η οργή της κοινωνίας και να διασωθεί το πολιτικό κύρος της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη, που απέτυχε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE