Πηγές τουρκικού ΥΠΑΜ: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις για πιθανή βάση ΗΠΑ στην Κύπρο»

Πηγές τουρκικού ΥΠΑΜ: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις για πιθανή βάση ΗΠΑ στην Κύπρο»

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις» και «συνεχίζουμε να λαμβάνουμε τα απαραίτητα στρατιωτικά και πολιτικά μέτρα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της τδβκ», ανέφεραν πηγές του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, σχολιάζοντας πληροφορίες για πιθανή παραχώρηση βάσεων στις ΗΠΑ από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, πηγές του τουρκικού ΥΠΑΜ ανέφεραν ότι παρακολουθούν «στενά κάθε είδους εξελίξεις που θα μπορούσαν να διαταράξουν τις ισορροπίες στο νησί της Κύπρου και να αποτελέσουν απειλή για την ασφάλεια της τδβκ» όπως αναφέρεται το ψευδοκράτος.

«Συνεχίζουμε να λαμβάνουμε τα απαραίτητα στρατιωτικά και πολιτικά μέτρα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της τδβκ και να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της ενάντια σε οποιεσδήποτε απόπειρες γίνουν κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, όπως η ύπαρξη βάσεων ξένων κρατών στο νησί. Η Τουρκία, όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα αλλά και στο μέλλον, θα συνεχίσει να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια, την ειρήνη και την ευημερία των Τουρκοκυπρίων στο πλαίσιο των Συνθηκών Εγγύησης και Συμμαχίας, όποιο και αν είναι το κόστος» καταλήγουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Ανοικτό το ενδεχόμενο κοινής συνάντησης Χριστοδουλίδη – Τατάρ με Ολγκίν

Λετυμπιώτης: Ανοικτό το ενδεχόμενο κοινής συνάντησης Χριστοδουλίδη – Τατάρ με Ολγκίν

Η δική μας ειλικρινής πολιτική βούληση και ανάληψη πρωτοβουλιών που συνδράμουν στην προσπάθεια του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό είναι διεθνώς αποδεκτές είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE