Θέλουν αλλαγή στις δημόσιες συμβάσεις – Θα το συζητήσουν στη Βουλή

Θέλουν αλλαγή στις δημόσιες συμβάσεις – Θα το συζητήσουν στη Βουλή

Ένα νέο νομικό πλαίσιο για τη διαδικασία σύναψης και παρακολούθησης δημοσίων συμβάσεων θέλει να συζητήσει η βουλή, αφού τα μεγάλα έργα που έχουν καταρρεύσει από τον Βασιλικό μέχρι και τον αυτοκινητόδρομο Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς έχουν θορυβήσει τόσο τους κυβερνώντες, όσο και τους Βουλευτές.

Για τα προβλήματα προκύπτουν τρείς αναγνώσεις. Ότι η διαδικασία με τις δημόσιες συμβάσεις είναι γενικότερα προβληματική, ότι δεν γίνεται σωστή παρακολούθηση κατά την διάρκεια των εργασιών και ότι κάποια έργα έγιναν για προεκλογικούς σκοπούς.

Συγκεκριμένα, από τη μια Βουλευτές και κόμματα λένε πως αυτές οι αλλαγές κρίνονται ως απαραίτητες μετά και τους τελευταίους τερματισμούς συμβολαίων με εργολάβους που καταδεικνύουν προβληματικές διαδικασίες, αλλά και παραλείψεις από πλευράς κυβέρνησης ως προς τον έλεγχο των εργασιών.

Από την άλλη, από πλευράς ΔΗΚΟ τέθηκε το ενδεχόμενο κάποιες από αυτές τις προβληματικές συμβάσεις να έγιναν για προεκλογικούς σκοπούς, ζητώντας από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής να συζητηθούν για να διαπιστωθεί κατά πόσον οι αποφάσεις και οι κατακυρώσεις των συμβάσεων έγιναν με βάση τις σωστές διαδικασίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εθνικό Συμβούλιο: Ενημέρωσε ο ΠτΔ για επαφές στις Βρυξέλλες – Στο επίκεντρο το Κυπριακό, το καθεστώς των Βάσεων και η ενεργειακή κρίση

Εθνικό Συμβούλιο: Ενημέρωσε ο ΠτΔ για επαφές στις Βρυξέλλες – Στο επίκεντρο το Κυπριακό, το καθεστώς των Βάσεων και η ενεργειακή κρίση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE