Μετρό στη Θεσσαλονίκη: Στις 5:30 θα ξεκινάει το πρώτο δρομολόγιο

Μετρό στη Θεσσαλονίκη: Στις 5:30 θα ξεκινάει το πρώτο δρομολόγιο

Το ωράριο λειτουργία του Μετρό στη Θεσσαλονίκη τα εγκαίνια του οποίου έχουν προγραμματιστεί για το τέλος Νοεμβρίου αποκάλυψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα λειτουργεί από τις 5:30 το πρωί μέχρι τις 00:30 μετά τα μεσάνυχτα καθημερινά.

Προανήγγειλε, δε, ότι πως τις Παρασκευές και τα Σάββατα «θα δουλεύει και κάτι παραπάνω», λέγοντας πως η Θεσσαλονίκη είναι μία ζωντανή πόλη με νεολαία.

«Αυτό το διάστημα γίνονται έλεγχοι στα συστήματα που είναι περίπλοκα, στα λογισμικά, έλεγχοι που άλλωστε είχαν ξεκινήσει από το 2021, γίνεται δηλαδή ο λεγόμενος έλεγχος προσομοίωσης λειτουργίας, χωρίς να έχει σημειωθεί κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής, ενώ οι μοναδικές αστοχίες που υπήρξαν αφορούσαν στη χειροκίνητη λειτουργία μέσα στο αμαξοστάσιο αλλά κι αυτές έχουν διορθωθεί» είπε ο κ. Ταχιάος.

Όπως εξήγησε «το μετρό λειτουργεί με βάση τα συστήματα που διαθέτουν οι συρμοί και το Κέντρο Ελέγχου. Πρόκειται για ένα κλειστό δίκτυο, το οποίο δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να χακαριστεί, καθώς δεν θα υπάρχει πρόσβαση στο ίντερνετ».

Σύμφωνα με τον κ. Ταχιάο στο Μετρό της Θεσσαλονίκης υπάρχουν όλα τα συστήματα ασφαλείας, οι εργαζόμενοι θα παρακολουθούν σε μεγάλες οθόνες τι συμβαίνει ανά πάσα ώρα και στιγμή, ενώ η αποβάθρα είναι υπερσύγχρονη, χωρίς κενά, για τους συρμούς που θα λειτουργούν αυτόματα χωρίς οδηγό.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Δεν είναι μόνο ο Καρούσος με τον Δίπλαρο. Δεν είναι μόνο ο Τορναρίτης. Και ασφαλώς δεν είναι μόνο μια ακόμη εσωκομματική αναστάτωση. Στον ΔΗΣΥ εξελίσσεται κάτι βαθύτερο: μια συζήτηση για την επόμενη ημέρα της παράταξης, η οποία θέτει στο τραπέζι τη σχέση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν το 2028 και τα όρια της κομματικής πειθαρχίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE