Σε ετοιμότητα η Πολιτική Άμυνα για την άφιξη προσφύγων στο Ακρωτήρι

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Άμυνα για την άφιξη προσφύγων στο Ακρωτήρι

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Άμυνα ώστε να συνδράμει, αν ζητηθεί από τις Βρετανικές Βάσεις, στην προσπάθεια παροχής βοήθειας σε πρόσφυγες οι οποίοι εντοπίστηκαν το πρωί να επιβαίνουν σε δυο βάρκες στα ανοιχτά του Ακρωτηρίου.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Ολύβια Μιχαηλίδου είπε ότι οι πληροφορίες που έχουν μέχρι στιγμής είναι ότι οι πρόσφυγες αποβιβάστηκαν στο Ακρωτήρι και είναι υπό τον έλεγχο των Βάσεων.

«Εμείς είμαστε σε ετοιμότητα να συνδράμομε, αν απαιτηθεί. Υπάρχει μνημόνιο συναντίληψης της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις Βάσεις, οπόταν και εμείς ως Τμήμα της Δημοκρατίας θα ενεργήσουμε βάσει του μνημονίου συνεργασίας. Προς το παρόν, όλα τα άτομα είναι υπό τον έλεγχο των Βάσεων. Δεν έχουμε εμείς οποιαδήποτε εμπλοκή, απλά είμαστε σε ετοιμότητα, εάν απαιτηθεί», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα σε τι ενέργειες θα προβεί η Πολιτική Άμυνα σε περίπτωση που ζητηθεί η εμπλοκή της, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι «σε περίπτωση που απαιτηθεί, θα ενεργοποιηθούν τα σχέδια μας».

Πηγή -ΚΥΠΕ 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Υπερψήφισε τον κρατικό προϋπολογισμό η Ολομέλεια της Βουλής – Πώς τοποθετήθηκαν κόμματα και βουλευτές

Υπερψήφισε τον κρατικό προϋπολογισμό η Ολομέλεια της Βουλής – Πώς τοποθετήθηκαν κόμματα και βουλευτές

Με 37 ψήφους υπέρ και 19 εναντίον εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE