Πυρκαγιά σε εργοστάσιο: Αυτοψία Ματσάκη στον χώρο - «Φαίνεται να μην υπήρχε τρόπος διαφυγής»

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο: Αυτοψία Ματσάκη στον χώρο - «Φαίνεται να μην υπήρχε τρόπος διαφυγής»

Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται όσον αφορά τα μέτρα ασφάλειας και πυροπροστασίας που υπήρχαν στο υπό εξέταση εργοστάσιο σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Μάριο Ματσάκη, ο οποίος εκπροσώπησε την οικογένεια του 63χρονου θύματος της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο στη Δρομολαξιά στην νεκροτομή αλλά και διενήργησε αυτοψία του χώρου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Ματσάκης ανέφερε πως «εκπροσώπησα την οικογένεια στην νεκροψία χθες, και σήμερα διενήργησα, αυτοψία στον χώρο όπου επήλθε ο θάνατος του αδικοχαμένου άνδρα».

Το μόνο που μπορώ να πω, πρόσθεσε, «είναι ότι ο 63χρονος βρέθηκε σε μια παγίδα θανάτου και εγείρονται σοβαρά ερωτήματα όσον αφορά τα μέτρα ασφάλειας και πυροπροστασίας που υπήρχαν στο υπό εξέταση εργοστάσιο».

Ο ιατροδικαστής είπε πως «θα πρέπει να εξεταστούν και τα μέτρα προστασίας και ο έλεγχος που γίνεται σε όλα τα εργοστάσια που λειτουργούν σήμερα στην Κύπρο».

Ως ιατροδικαστής, πρόσθεσε, «σας λέω ότι ο άνθρωπος παγιδεύτηκε στον χώρο που εργαζόταν και φαίνεται πως δεν υπήρχε τρόπος διαφυγής γιατί δεν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες για να μπορεί να διαφύγει από το σημείο εκείνο σε μια πυρκαγιά όπως αυτή που συνέβη πριν από μερικές ημέρες».

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Παραιτείται από την Προεδρία της ΕΔΕΚ ο Μαρίνος Σιζόπουλος

Παραιτείται από την Προεδρία της ΕΔΕΚ ο Μαρίνος Σιζόπουλος

Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια στο τιμόνι του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών-ΕΔΕΚ, ο Μαρίνος Σιζόπουλος ανακοίνωσε στους στενούς του συνεργάτες την αποχώρησή του από τη θέση του Προέδρου.