Αβέρωφ για εκλογή Τραμπ - «Η ηγεσία της Κύπρου οφείλει να ζητήσει από τις ΗΠΑ μια πιο ενεργό εμπλοκή στο Κυπριακό»

Αβέρωφ για εκλογή Τραμπ - «Η ηγεσία της Κύπρου οφείλει να ζητήσει από τις ΗΠΑ μια πιο ενεργό εμπλοκή στο Κυπριακό»

Την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, σχολιάζει ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του «η εκλογή του κ. Trump στην προεδρία των ΗΠΑ, θα έχει ισχυρό αντίκτυπο και στην περιοχή μας. Με όση διακριτικότητα επέβαλε η χρονική στιγμή της συνάντησης Biden - Χριστοδουλίδη - μία εβδομάδα προ των προεδρικών εκλογών - είχα επισημάνει ότι «η ηγεσία της Κύπρου οφείλει να έχει ζητήσει από όλες τις πλευρές στις ΗΠΑ μια πιο ενεργό εμπλοκή της υπερδύναμης στο εθνικό θέμα».

Στο ίδιο πνεύμα, προτρέπω την πολιτική μας ηγεσία να αποσείσει τις σκιές που δημιουργήθηκαν από δηλώσεις περί αβεβαιότητας με την εκλογή νέου προέδρου.

Τα κοινά συμφέροντα των δύο χωρών μας είναι μακροπρόθεσμα και δεν εξαρτώνται από την εναλλαγή προέδρων στις ΗΠΑ. Με δεδομένη πλέον την επιλογή του Αμερικανικού λαού, ας επιδείξουμε θέληση και αποφασιστικότητα για λύση του Κυπριακού και ας αδράξουμε την ευκαιρία που μας προσφέρει η συγκυρία της εκλογής του κ. Trump για ακόμα πιο στενές σχέσεις με τις ΗΠΑ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Μήνυμα συμπαράστασης ΠτΔ σε Σουηδία: «Ανούσιες, βίαιες πράξεις όπως αυτή δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας»

Μήνυμα συμπαράστασης ΠτΔ σε Σουηδία: «Ανούσιες, βίαιες πράξεις όπως αυτή δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας»

Συντετριμμένος από τα τραγικά γεγονότα στο Örebro της Σουηδίας δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE