Καταγγελίες για κυνήγι κοντά σε σπίτια – Τι προνοεί η νομοθεσία και πώς απαντά η Υπ. Θήρας

Καταγγελίες για κυνήγι κοντά σε σπίτια – Τι προνοεί η νομοθεσία και πώς απαντά η Υπ. Θήρας

Στην εκπομπή Alpha Καλημέρα μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου Θήρας, Πέτρος Αναγιωτός, ο οποίος μίλησε για τις καταγγελίες για κυνήγι σε απαγορευμένες περιοχές.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, το πρόβλημα τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς, έχει αυξηθεί» και πρόσθεσε ότι οφείλεται σε απερισκεψία μικρής μερίδας κυνηγών και η οικιστική ανάπτυξη που παρουσιάζεται σε γεωργικές περιοχές.

Όπως σημείωσε, σύμφωνα με τη νομοθεσία, σε ακτίνα 200 μέτρων από κάθε μεμονωμένη κατοικία και σε ακτίνα 500 μέτρων από οικιστική περιοχή, θεωρείται απαγορευμένη περιοχή και ο κυνηγός μπορεί να καταγγελθεί.

Καταληκτικά, ανέφερε ότι «η υπηρεσία προσπαθεί να ανταποκρίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις κάθε Τετάρτη και Κυριακή και πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια, τα παράπονα είναι αρκετά σε αριθμό», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Αχτίδα αισιοδοξίας μετά τη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ολγκίν - Το βλέμμα στα επόμενα βήματα

Κυπριακό: Αχτίδα αισιοδοξίας μετά τη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ολγκίν - Το βλέμμα στα επόμενα βήματα

Σε μια κρίσιμη περίοδο για τις προσπάθειες επανεκκίνησης των συνομιλιών στο Κυπριακό, πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE