Μνημόνιο για την αποφυγή εμπλοκής των αεροσκαφών τους στη Συρία υπέγραψαν Ρωσία και ΗΠΑ

Μνημόνιο για την αποφυγή εμπλοκής των αεροσκαφών τους στη Συρία υπέγραψαν Ρωσία και ΗΠΑ

Μνημόνιο συνεργασίας, στόχος του οποίου είναι να αποτραπούν συγκρούσεις των αεροσκαφών τους στο συριακό εναέριο χώρο, όπου πραγματοποιούν και οι δύο χώρες επιχειρήσεις, υπέγραψαν Ρωσία και ΗΠΑ.

«Το μνημόνιο περιλαμβάνει έναν αριθμό κανόνων και περιορισμών που στοχεύουν στην αποτροπή επεισοδίων μεταξύ των ρωσικών και των αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών», δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Ανατόλι Αντόνοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti.

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε την υπογραφή του μνημονίου, διευκρινίζοντας ότι το πλήρες κείμενο δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα, κατόπιν αιτήματος της Μόσχας.

Σύμφωνα πάντως με έναν εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, στο κείμενο περιλαμβάνονται συγκεκριμένα πρωτόκολλα που οφείλουν να ακολουθούν τα πληρώματα των αεροσκαφών τα οποία επιχειρούν στη Συρία.

Χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, ο ίδιος ανέφερε μόνο ότι ζητείται από τα αεροσκάφη να διατηρούν «απόσταση ασφαλείας» μεταξύ τους.


 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραγωδία στις Κεντρικές: Νεκρός 54χρονος κρατούμενος - Στη φυλακή για τον φόνο 34χρονης

Τραγωδία στις Κεντρικές: Νεκρός 54χρονος κρατούμενος - Στη φυλακή για τον φόνο 34χρονης

Αλλοδαπός κρατούμενος, ηλικίας 54 ετών, ο οποίος τελούσε υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές για υπόθεση φόνου εκ προμελέτης που διαπράχθηκε τον Αύγουστο του 2025 στην Πάφο, με θύμα γυναίκα ηλικίας 34 ετών, απεβίωσε αργά απόψε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE