ΑΗΚ: Μερική αποκρατικοποίηση της με το κράτος να έχει το έλεγχο

ΑΗΚ: Μερική αποκρατικοποίηση της με το κράτος να έχει το έλεγχο

Μερική αποκρατικοποίηση της ΑΗΚ με το κράτος να έχει τον έλεγχο προκρίνουν οι σύμβουλοι της Κυβέρνησης στο πλαίσιο της μελέτης για την εξέταση και ανάλυση των πιθανών λύσεων για το μελλοντικό ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΑΗΚ, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Λακκοτρύπης, οι σύμβουλοι της Κυβέρνησης, Exergia, από τα διάφορα σενάρια που έχουν επεξεργαστεί, προκρίνουν το σενάριο που «αφορά το νομικό διαχωρισμό της ΑΗΚ σε δύο οντότητες, μίας για τα δίκτυα και μία για την παραγωγή και προμήθεια».

«Επίσης προκρίνουν ότι αυτές οι οντότητες θα πρέπει να παραμένουν στο έλεγχο του κράτους, παρόλο που θέτουν θέμα ότι μπορεί να γίνει μερική αποκρατικοποίηση, αλλά πάντοτε στον έλεγχο του κράτους», είπε.

Ο Υπουργός είπε ακόμη οι σύμβουλοι, θεωρούν ότι έστω και μια μερική αποκρατικοποίηση της παραγωγής και προμήθειας μπορεί να γίνει μόνο αν λειτουργήσει ανταγωνιστική αγορά και εξήγησε ότι ο «λόγος που έχουν φτάσει σε αυτό το συμπέρασμα αφορά κυρίως το ότι έχει αρχίσει μια προσπάθεια από τη ΡΑΕΚ για το νέο μοντέλο ανταγωνιστικής αγοράς».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.