Σε 63χρονο Eλληνοκύπριο φαίνεται να ανήκει η σορός που εντοπίστηκε στο εργοστάσιο στη βιομηχανική περιοχή Αραδίππου

Σε 63χρονο Eλληνοκύπριο φαίνεται να ανήκει η σορός που εντοπίστηκε στο εργοστάσιο στη βιομηχανική περιοχή Αραδίππου

Ελληνοκύπριος, εξηντα-τριών ετών, έχασε τη ζωή του στην πυρκαγιά που ξέσπασε, το πρωί, σε εργοστάσιο κατασκευής πολυουρεθάνης, στη βιομηχανική περιοχή Αραδίππου, στα όρια της Δρομολαξιάς.

Ένα ακόμη άτομο υπέστη εγκαύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, ο άτυχος Ελληνοκύπριος και ο τραυματίας βρίσκονταν στο εργοστάσιο για την εκτέλεση έκτακτων εργασιών μαζί με άλλα τρία άτομα.

Τα τέσσερα κατόρθωσαν να βγουν από το υποστατικό, πριν αυτό τυλιχθεί στις φλόγες, που το κατέστρεψαν ολοκληρωτικά.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει εντοπίσει απανθρακωμένη σορό στο εργοστάσιο, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να την παραλάβει, λόγω της επικινδυνότητας του κτηρίου.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις τέσσερις το απόγευμα, επτά ώρες μετά την έκρηξη της, .

Από τη φωτιά επηρεάστηκε η στατικότητα του υποστατικού και άδεια για είσοδο ιατροδικαστή και εμπειρογνωμόνων θα δοθεί, πιθανότατα αύριο, όταν εξασφαλιστεί η στατική επάρκεια του κτηρίου και ασφαλιστούν τα επικίνδυνα υλικά.

Πηγή: news.rik.cy

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ από το 2004, νομικά, υποχρεούται να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη πλήρες μέλος της Σένγκεν-δηλαδή δεν έχει ενταχθεί στη λειτουργική εφαρμογή του καθεστώτος  χωρίς εσωτερικά σύνορα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται από το 2023 σε φάση αξιολόγησης ( Schengen evaluation process), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη ένταξη. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι έτοιμη ως προς τα τεχνικά ζητήματα, μέχρι το τέλος του 2025. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το 2026, η Κύπρος θα ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.

BEST OF TOTHEMAONLINE