Στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Θα παραστεί σε εκδήλωση για θύματα κυπριακής τραγωδίας

Στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Θα παραστεί σε εκδήλωση για θύματα κυπριακής τραγωδίας

Στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα μεταβαίνει σήμερα, Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης για να τελέσει το μεσημέρι τα εγκαίνια της συντηρημένης προτομής του ήρωα Κυριάκου Μάτση, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Το απόγευμα θα μεταβεί στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ), όπου θα μιλήσει στην εκδήλωση της ΕΜΣ στη μνήμη των θυμάτων της κυπριακής τραγωδίας, με αφορμή τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα κηρύξει την έναρξη του Συνεδρίου που διοργανώνουν η Μητρόπολη Καλαμαριάς, η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τίτλο «Κύπρος και Ρωμιοσύνη», που θα πραγματοποιηθεί σε χώρο του Πανεπιστημίου.

Αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Αθήνα, όπου θα μεταβεί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης «Μίκης Θεοδωράκης», για να κηρύξει την έναρξη της εκδήλωσης του Δήμου και της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης, με τίτλο «Πρεσβευτές του Ποντιακού Ελληνισμού».

Στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακηρυχθεί Πρεσβευτής του Ποντιακού Ελληνισμού για το 2024.

Χθες ο ΠτΔ είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου όπου ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη για την συνάντησή του στο Λευκό Οίκο με τον Πρόεδρο Μπάιντεν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE