Οι γερμανικές Αρχές αναζητούν άνδρα που άφησε σάκο με εκρηκτικά σε σταθμό τρένου και τράπηκε σε φυγή

Οι γερμανικές Αρχές αναζητούν άνδρα που άφησε σάκο με εκρηκτικά σε σταθμό τρένου και τράπηκε σε φυγή

Η γερμανική αστυνομία αναζητεί έναν άνδρα, ο οποίος άφησε ένα σάκο με εκρηκτικά σε σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου και τράπηκε σε φυγή όταν τον σταμάτησαν ομοσπονδιακοί αστυνομικοί, σύμφωνα με την αστυνομία.

"Ερευνάμε όλες τις πιθανότητες", δήλωσε σήμερα στο Reuters εκπρόσωπος της αστυνομίας προσθέτοντας ότι οι αρχές δεν έχουν μπορέσει ακόμα να ταυτοποιήσουν τον ύποπτο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι σταμάτησε χθες, Τετάρτη, το απόγευμα τον άνδρα αυτόν στο σιδηροδρομικό σταθμό Νόικελν της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με ανάρτηση της αστυνομίας στο Χ, ο άνδρας διέφυγε και μέσα στο σάκο που άφησε πίσω του βρέθηκαν εκρηκτικά.

Ο σάκος μεταφέρθηκε σε γειτονικές εγκαταστάσεις στάθμευσης, όπου πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη, ανέφερε η ανάρτηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild, η τσάντα περιείχε υπεροξείδιο της ακετόνης, μια κρυσταλλική ουσία που μοιάζει με τη ζάχαρη άχνη, είναι γνωστή ως TATP (υπεροξυακετόνη), και χρησιμοποιείται συχνά σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε, αλλά και δεν διέψευσε την πληροφορία της εφημερίδας για τον τύπο του εκρηκτικού.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Φυτιρής: «Δεν προσκόμισε στοιχεία στο Αρχηγείο ο Δρουσιώτης» - Διαψεύδει για συνάντηση με Αρχηγό και Υπαρχηγό η Αστυνομία

Φυτιρής: «Δεν προσκόμισε στοιχεία στο Αρχηγείο ο Δρουσιώτης» - Διαψεύδει για συνάντηση με Αρχηγό και Υπαρχηγό η Αστυνομία

Ο Μακάριος Δρουσιώτης μετέβη στο Αρχηγείο, χωρίς όμως να προσκομίσει στοιχεία για να αρχίσει κανονικά η κατάθεσή του, δήλωσε την Παρασκευή ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Φυτιρής, μετά από σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία μεταξύ του ίδιου, του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Αρχηγού Αστυνομίας Θεμιστού Αρναούτη. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της επίθεσης εναντίον λειτουργού της Νομικής Υπηρεσίας στο Κακουργιοδικείο Λεμεσού.

BEST OF TOTHEMAONLINE