Το Ιράν απειλεί το Ισραήλ με «οριστική και οδυνηρή απάντηση» πριν τις εκλογές των ΗΠΑ

Το Ιράν απειλεί το Ισραήλ με «οριστική και οδυνηρή απάντηση» πριν τις εκλογές των ΗΠΑ

Με μια «οριστική και οδυνηρή απάντηση» απειλεί το Ιράν για τις πρόσφατες επιθέσεις του Ισραήλ στην Τεχεράνη, και μάλιστα υψηλόβαθμες πηγές μιλώντας την Τετάρτη (30/10) στο CNNi, προσδιόρισαν ένα τέτοιο χτύπημα πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Οι δηλώσεις σηματοδοτούν μια απομάκρυνση από τις αρχικές προσπάθειες του Ιράν να υποβαθμίσει τη σοβαρότητα των επιδρομών που πραγματοποίησε το Ισραήλ στις 25 Οκτωβρίου, που σηματοδότησε την πρώτη φορά που το Ισραήλ αναγνώρισε ανοιχτά ότι χτυπούσε ιρανικούς στόχους.

«Η απάντηση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην επίθεση του Σιωνιστικού καθεστώτος θα είναι οριστική και οδυνηρή», είπε η πηγή, η οποία είναι εξοικειωμένη με τις συζητήσεις του Ιράν.

Αν και η πηγή δεν έδωσε ακριβή ημερομηνία για την επίθεση, είπαν ότι «πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί πριν από την ημέρα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ».

Το CNN επικοινώνησε με τον ισραηλινό στρατό για να σχολιάσει τα σχόλια.

Στην αρχική του απάντηση στα χτυπήματα του περασμένου Σαββατοκύριακου, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, επέλεξε να δώσει μια πιο μετρημένη απάντηση, λέγοντας ότι τα χτυπήματα δεν πρέπει «ούτε να υπερβάλλονται ούτε να υποβαθμίζονται».

 

Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κλειστή η πόρτα της ΔΗΠΑ για το ΔΗΚΟ – Επαφές Καρογιάν με εν δυνάμει υποψηφίους για τις βουλευτικές του 2026

Κλειστή η πόρτα της ΔΗΠΑ για το ΔΗΚΟ – Επαφές Καρογιάν με εν δυνάμει υποψηφίους για τις βουλευτικές του 2026

Επαφές με εν δυνάμει υποψηφίους για τις βουλευτικές εκλογές του 2026 ξεκίνησε η ΔΗΠΑ, με τον Μάριο Καρογιάν να αναλαμβάνει προσωπικά αυτή την εκστρατεία.

BEST OF TOTHEMAONLINE