Χεζμπολάχ: Ο Ναΐμ Κασέμ νέος ηγέτης της μετά τη δολοφονία Νασράλα

Χεζμπολάχ: Ο Ναΐμ Κασέμ νέος ηγέτης της μετά τη δολοφονία Νασράλα

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου δηλώνει ότι επέλεξε τον Ναΐμ Κασέμ ως νέο ηγέτη της μετά τη δολοφονία του Χασάν Νασράλα, ο οποίος σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό στις 27 Σεπτεμβρίου.

Γεννήθηκε το 1953 στη συνοικία της Βηρυτού, Μπάστα Τάχτα, και η οικογένειά του έλκει την καταγωγή της από την Κφαρ Φίλα, στον κυρίως σιιτικό νότο του Λιβάνου. Είναι παντρεμένος και πατέρας έξι παιδιών.

Οι πληροφορίες που είναι γνωστές για τον Κασέμ

  1. Είναι βετεράνος της οργάνωσης στην οποία υπηρετεί ως υπαρχηγός από το 1991.
  2. Διορίστηκε στη θέση αυτή από τον προκάτοχο του Νασράλα στην ηγεσία της οργάνωσης, τον Αμπάς αλ-Μουσάουι, ο οποίος σκοτώθηκε από επίθεση ισραηλινού ελικοπτέρου το 1992, και παρέμεινε στη θέση του όταν ανέλαβε τα ηνία της Χεζμπολάχ ο Νασράλα.
  3. Ο πολιτικός του ακτιβισμός ξεκίνησε στο σιιτικό Κίνημα Αμάλ του Λιβάνου, το οποίο ιδρύθηκε το 1974. Αποχώρησε από το Αμάλ το 1979 μετά την Ισλαμική Επανάσταση του Ιράν, η οποία διαμόρφωσε τις πολιτικές απόψεις πολλών νεαρών Λιβανέζων σιιτών ακτιβιστών.
  4. Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της Χεζμπολάχ παραχωρώντας πολλές συνεντεύξεις σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.
  5. Ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διασυνοριακές συγκρούσεις με το Ισραήλ στη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα, τον Ιούνιο, δήλωσε στο Αλ Τζαζίρα ότι η απόφαση της Χεζμπολάχ δεν ήταν να επεκτείνει τον πόλεμο, αλλά ότι αν της επιβαλλόταν ο πόλεμος τότε θα πολεμούσε.
  6. Υπήρξε γενικός συντονιστής των προεκλογικών εκστρατειών της οργάνωσης από τότε που ξεκίνησε η Χεζμπολάχ να συμμετέχει, το 1992.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Ναρκοθετεί την πενταμερή της Νέας Υόρκης, η Τουρκία - Καταθέτει χάρτη θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού ο Τατάρ

Κυπριακό: Ναρκοθετεί την πενταμερή της Νέας Υόρκης, η Τουρκία - Καταθέτει χάρτη θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού ο Τατάρ

Λευκωσία και Ηνωμένα ΄Εθνη προετοιμάζονται πυρετωδώς για την επόμενη διευρυμένη διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη περί τα τέλη Ιουλίου, με την προσωπική απεσταλμένη του Αντόνιο Γκουτέρες, να συνεχίζει τις επισκέψεις και τις επαφές της, στις εγγυήτριες δυνάμεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE