ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Δευτέρα 28 Οκτωβρίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Δευτέρα 28 Οκτωβρίου

Η επικείμενη συνάντηση των Προέδρων ΗΠΑ και Κύπρου, στον Λευκό Οίκο, έπειτα από πρόσκληση του Τζο Μπάιντεν στον Νίκο Χριστοδουλίδη, η αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον Οίκο Scope, οι εορτασμοί στην Κύπρο για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, οι πωλήσεις καινούργιων κατοικιών και οι προειδοποιήσεις του ΠΟΥ για την κατάσταση στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας είναι ανάμεσα στα θέματα που προβάλλουν οι εφημερίδες τη Δευτέρα.

H «Αλήθεια» στο κύριό της θέμα με τίτλο «Αυτόματη άδεια οικοδομής πριν να ‘ναι αργά» αναφέρεται σε εισήγηση του ΕΤΕΚ για αυτόματη άδεια οικοδομής για μικρές και χαμηλού ρίσκου οικοδομικές αναπτύξεις, με το Υφυπουργείο Έρευνας να λέει ότι θα προχωρήσει σε τρεις αναβαθμίσεις του συστήματος «Ιππόδαμος». Αλλού αναφέρεται στην επικείμενη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, γράφοντας ότι «η εξέλιξη αντικατοπτρίζει τη βαρύτητα που έχει αποκτήσει η Κύπρος για τις ΗΠΑ σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία στην ευρύτερη περιοχή». Σε άλλη είδηση γράφει ότι τα δεδομένα θα είναι θετικά και για την Κύπρο αν η Ελλάδα και η Τουρκία γίνουν καλοί γείτονες και σύμμαχοι.

O «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα «Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης στον Λευκό Οίκο» και γράφει ότι η συνάντηση Χριστοδουλίδη - Μπάιντεν σφραγίζει την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων Κύπρου - ΗΠΑ. Αλλού γράφει ότι το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας αναμένει από το Υφυπουργείο Πρόνοιας το πράσινο φως για να προχωρήσει με το «κόκκινο κουμπί» για ηλικιωμένους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο γερμανικός Οίκος Scope ανέβασε στην κατηγορία «Α» την αξιολόγηση της κυπριακής οικονομίας, σημειώνοντας και τα προβλήματα που υπάρχουν.

«Ο Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Μπάιντεν καλεί Χριστοδουλίδη», γράφει στο κύριό του θέμα ότι η επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη στον Λευκό Οίκο αποτελεί σημαντική διπλωματική επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής της Κυβέρνησης, η οποία έρχεται ως αναγνώριση της στενής σχέσης και συνεργασίας με την Κυβέρνηση των ΗΠΑ, αλλά και της αναγνώρισης του σημαντικού της ρόλου της Κύπρου στην περιοχή. Σε άλλο θέμα σημειώνει ότι η Κύπρος τιμά σήμερα την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Αλλού γράφει ότι η Ευρώπη μπλοκάρει τα κινητά στα σχολεία, με την Κύπρο να συμπορεύεται με αλλαγές στη νομοθεσία.

Κάτω από τον τίτλο «Συγκρατημένη αισιοδοξία για θετικές εξελίξεις στο Κυπριακό», η «Χαραυγή» γράφει στο κύριό της θέμα για την επικείμενη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Μπάιντεν, σημειώνοντας ότι η κατάσταση στο Κυπριακό είναι ακόμα ρευστή, αφού δεν έχει οριστικοποιηθεί οτιδήποτε μέχρι στιγμής. Αλλού γράφει ότι ξεπέρασαν το €1,9 δισ. οι πωλήσεις καινούργιων κατοικιών το πρώτο εννιάμηνο του 2024. Σε άλλη είδηση γράφει ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε ότι η κατάσταση στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας είναι «καταστροφική».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ομάδα «Ζευς»: Το μήνυμα του πιλότου που συγκίνησε την Ελλάδα - «Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα έρθουν και θα περάσουν»

• Κυκλοφοριακό: Θα δούμε τελικά τραμ ή μετρό στην Κύπρο; - Πόσο θα επιλύσει το πρόβλημα

• Wizz Air: Γιορτάζει την Επέτειο του «Όχι» με Αποκλειστική Έκπτωση - Για ποιες ημερομηνίες ισχύει – Όλες οι πληροφορίες

• Σε τροχαίο ενεπλάκη το υπηρεσιακό όχημα του Γενικού Εισαγγελέα - Στο νοσοκομείο αστυνομικός του

• Η Apple προσφέρει μια μυθική αμοιβή σε όποιον μπορέσει να παραβιάσει το νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της

• Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου γιορτάζει το Halloween με τους γιους της - Κάνουν χειροτεχνίες και διακοσμούν το σπίτι - Φωτογραφίες



ΠτΔ για συνάντηση με Μπάιντεν: «Από την πρώτη μέρα τοποθετηθήκαμε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας»- Σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις

ΠτΔ για συνάντηση με Μπάιντεν: «Από την πρώτη μέρα τοποθετηθήκαμε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας»- Σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα τον χαιρετισμό της μαθητικής/φοιτητικής παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, μπροστά από το οίκημα της Πρεσβείας της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top