ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα είναι θερμός ο φετινός χειμώνας; Απαντά ο Κλεάνθης Νικολαΐδης

Θα είναι θερμός ο φετινός χειμώνας; Απαντά ο Κλεάνθης Νικολαΐδης

Λίγο πριν τον ερχομό του Νοέμβρη ο οποίος είναι ο τελευταίος μήνας του φθινοπώρου, ο καιρός φαίνεται ότι αλλάζει, με τις θερμοκρασίες να σημειώνουν σταδιακή πτώση χωρίς ωστόσο να μας επηρεάζει από βροχές. 

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο τέως Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, αναφέρθηκε στην εποχική πρόγνωση την οποία εκδίδει η Μετεωρολογική Υπηρεσία κάθε μήνα και αφορά την πρόγνωση του καιρού, την μέση τιμή του κλίματος για τους επόμενους τρεις μήνες. 

Συγκεκριμένα ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε ότι η εποχική πρόγνωση είναι μια δύσκολη διαδικασία η οποία θεσμοθετήθηκε πριν από δέκα χρόνια, όταν ο ίδιος βρισκόταν στη θέση του ανώτερου μετεωρολογικού λειτουργού. 

Παράλληλα, σημείωσε ότι σε αυτή την διαδικασία λαμβάνουν μέρος όλες σχεδόν οι Ευρωπαϊκές χώρες και όλες σχεδόν οι μετεωρολογικές υπηρεσίες ενώ την ευθύνη έχει η Σέρβικη Μετεωρολογική Υπηρεσία. Την επιστημονική τεκμηρίωση, όμως, έχουν από κοινού η Γερμανική, η Αγγλική και η Γαλλική Μετεωρολογική Υπηρεσία. 

Όπως σημείωσε, αυτή την περίοδο τεκμηριώνεται η εποχική πρόγνωση για τον φετινό χειμώνα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο κ. Νικολαΐδης, ανέφερε ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι θερμοκρασιακά λίγο πιο πάνω από τις κανονικές τιμές, άρα θα είναι σχετικά ένας θερμός χειμώνας χωρίς ιδιαίτερες βροχές, όπως άλλωστε και ο περσινός.

Η βροχή αναμένεται να είναι κατά μέσο όρο 80% της κανονικής.  

Καταληκτικά, ο κ. Νικολαΐδης σημείωσε ότι για να εξαχθεί ένα τελικό συμπέρασμα για την τεκμηρίωση της εποχικής πρόγνωσης, χρειάζονται πάρα πολλά δεδομένα και πρόσθεσε ότι δεν είναι μια εύκολη διαδικασία αλλά ούτε 100% αληθής, κατέληξε. 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ανάλυση Wall Street Journal: Σε τεντωμένο σχοινί οι ΗΠΑ - Το άγχος και ο φόβος κυριαρχούν πριν από τις εκλογές

• Κυκλοφοριακό: Θα δούμε τελικά τραμ ή μετρό στην Κύπρο; - Πόσο θα επιλύσει το πρόβλημα

• Wizz Air: Γιορτάζει την Επέτειο του «Όχι» με Αποκλειστική Έκπτωση - Για ποιες ημερομηνίες ισχύει – Όλες οι πληροφορίες

• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 28 Οκτωβρίου

• Η Apple προσφέρει μια μυθική αμοιβή σε όποιον μπορέσει να παραβιάσει το νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της



Στα χαρακώματα ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ Αραδίππου για το αποχετευτικό

Στα χαρακώματα ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ Αραδίππου για το αποχετευτικό

Κόντρα έχει ξεσπάσει στην Αραδίππου μεταξύ των επαρχιακών επιτροπών του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ, αναφορικά με το κόστος, ύψους 270 εκατομμυρίων ευρώ (και τους υπεύθυνους που το προκάλεσαν), της Δ΄ φάσης του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας, η οποία θα καλύψει τον Δήμο Αραδίππου, τα δημοτικά διαμερίσματα Λιβάδια - Ορόκλινη και την Πύλα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top