ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Κυριακή 27 Οκτωβρίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Κυριακή 27 Οκτωβρίου

Οι συζητήσεις και τα σενάρια για την αναμενόμενη διερυμένη συνάντηση για το Κυπριακό, ο απόηχος της μετακίνησης του Γενικού Διευθυντή Γιώργου Παντελή από το Υπουργείο Οικονομικών, η ακρίβεια και η κατάσταση των κυπριακών νοικοκυριών σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ, οι αλλαγές σε Νομική και Ελεγκτική Υπηρεσία, καθώς και οι ανησυχίες μετά τους βομβαρδισμούς Ισραήλ σε στρατιωτικούς στόχους στο Ιράν, είναι ανάμεσα στα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Κυριακή.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Συμφώνησαν το τραπέζι, ερίζουν για τις καρέκλες», γράφει ότι η τετραμερής με παρουσία της Βρετανίας θα δώσει "και στον Χριστοδουλίδη και στον Τατάρ την ευκαιρία να κομπάζουν ότι πέτυχαν τον στόχο τους". Αλλού γράφει ότι πάτησε την σκανδάλη το Ισραήλ με μπαράζ αεροπορικών επιδρομών στο Ιράν. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο Scope.

O «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Στόχος ο πλήρης έλεγχος του Υπουργείου Οικονομικών», αναφέρεται στη μετακίνηση του Γιώργου Παντελή από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών. Αλλού γράφει ότι ανακλήθηκαν μέχρι σήμερα για 286 πρόσωπα "χρυσά" διαβατήρια. Σε άλλο θέμα προβάλλει δηλώσεις ειδικού στο ηλεκτρονικό έγκλημα και εκπαιδευτή κυβερνοασφάλειας, ο οποίος καλεί "να μας πουν εάν έχουν κλαπεί προσωπικά δεδομένα"

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ιδέες με το γνωστό άρωμα Φόρεϊν Όφις», αναφέρεται σε επεξεργασμένα σενάρια που βρίσκονται ενώπιον του Προέδρου, ο οποίος διατηρεί ανοικτά κανάλια επικοινωνίας με Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες και σημειώνει πως στη Γραμματεία του ΟΗΕ φρεσκάρουν τη μνήμη τους με βρετανικές ιδέες για το Κυπριακό που αφορούν τη κυριαρχία. Σε άλλο θέμα γράφει προβάλλει συνέντευξη του Οζντίλ Ναμί στον «Φ» που λέει ότι έρχεται αλλαγή στην ηγεσία των Τ/κ. Αλλού γράφει ότι εντοπίστηκε στην Κύπρο δείκτυο με τρομοκρατική δράση.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Δύο στους τρεις δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς του μήνα», γράφει ότι η Κύπρος έχει το πιο υψηλό ποσοστό στην ΕΕ μετά την Ελλάδα όσον αφορά αυτούς που δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Αλλού γράφει ότι η Κύπρος έχει το πιο ψηλό ποσοστό στην Ευρώπη στα νεαρά ζευγάρια χωρίς παιδιά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι με προσδοκίες, αλλά και ανησυχίες βλέπουν Ε/κ και Τ/κ τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Η αγγλόγλωσση “Sunday Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Το Ισραήλ επιτίθεται σε στρατιωτικούς στόχους στο Ιράν», γράφει ότι οι στόχοι στο Ιράν που βομβάρδισε το Ισραήλ δεν περιλάμβαναν ενεργειακές ή πυρηνικές εγκαταστάσεις. Αλλού γράφει ότι επικρατεί σύγχυση γύρω από την προστασία προσωπικών δεδομένων, τις κάμερες κλειστού κυκλώματος και την Αστυνομία. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη ΔΕΠΥ, τη διάγνωσή του, στον στιγματισμό των ατόμων με αυτή τη διαταραχή και στη θεραπεία της.

Η «Καθημερινή» της Κυριακής, στο κύριο της θέμα με τίτλο «Έρχεται δημόσιος κατήγορος και Ελεγκτικό Συμβούλιο», γράφει ότι προετοιμάζονται καίριες συνταγματικές τομές στους δύο μεγάλους ανεξάρτητους θεσμούς του κράτους, τη Νομική και την Ελεγκτική Υπηρεσία. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου, ο οποίος αναφέρει ότι τα έξι σημεία του Αντόνιο Γκουτέρες είναι μέρος του κεκτημένου. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε άτυπη ανακωχή μεταξύ Νίκου Χριστοδουλίδη και Αννίτας Δημητρίου.

Η «Σημερινή» της Κυριακής, στο κύριο της θέμα με τίτλο «Σενάριο τρόμου με τα πυρηνικά και οι έξυπνες βόμβες του κυβερνοχώρου», γράφει ότι κτύπησε εγκαταστάσεις παραγωγής πυραύλων και drones του Ιράν το Ισραήλ. Σε άλλο θέμα παρουσιάζει τους άξονες του τραμ στη Λευκωσία, με χρονικό ορίζοντα τον Μάιο του 2027. Αλλού γράφει ότι υπό διερεύνηση για απάτη είναι ο Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας στην Κύπρο.   

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Χωρίς τέλος το θρίλερ με τα νεκρά βρέφη στην Ελλάδα - Τα ερωτήματα και το ξέσπασμα της 24χρονης που λέει «δεν είμαι η νέα Πισπιρίγκου»

• Στα χέρια της Αστυνομίας άλλος ένας για την επίθεση εναντίον ντελιβερά στη Λεμεσό

• Ισραήλ: Τουλάχιστον 35 τραυματίες, οι 6 σοβαρά κοντά στο Τελ Αβίβ - Φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείου - Δείτε βίντεο

• Φωτογραφίσεις μαθητών στο σχολείο και στις σχολικές γιορτές: Υπάρχει δικλείδα ασφαλείας προσωπικών δεδομένων για τα παιδιά;

• Αντώνης Αβούρης: Ο Κύπριος που αναδείχθηκε ως ο καλύτερος νεαρός chef της Γαλλίας μιλά στο «Τ»

• Μαυρίκιος Μαυρικίου-Ιλάειρα Ζήση: Το πρώτο ταξίδι της κόρης τους στην Ελλάδα - Το βίντεο από το αεροπλάνο



Ανάλυση: Πώς φτάσαμε να μιλάμε για συνομοσπονδία - It takes two to tango

Ανάλυση: Πώς φτάσαμε να μιλάμε για συνομοσπονδία - It takes two to tango

Το 2017 στη διάσκεψη του Κραν Μοντανά, ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκοουτέρες σε μία από τις δηλώσεις του τότε, έλεγε ότι το πώς θα ζήσουν οι Ε/κ και οι Τ/κ είναι ένα θέμα που αφορά τους ίδιους. Άλλωστε σε εκείνη τη διάσκεψη στην οποία «φτάσαμε πολύ κοντά στην πηγή, αλλά δεν διανύσαμε το τελευταίο μίλι» όπως λένε διάφοροι εδώ στο νησί, το ζητούμενο ήταν η ασφάλεια και οι εγγυήσεις. Από τότε μέχρι σήμερα, τα πράγματα κυλούσαν αργά και βασανιστικά, με το κυπριακό να παραμένει στάσιμο και χωρίς να υπάρχει καμία ελπίδα για επανέναρξη των συνομιλιών, από εκεί που μείναμε στο Κραν Μοντανά και εντός του πλαισίου Γκουτέρες, το οποίο και αυτό έγινε σαν «το μνήμα του Αγ. Νεοφύτου».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top