Παπαναστασίου: «Τερματικό στο Βασιλικό και πλωτή μονάδα έτοιμα προς χρήση μέχρι το τέλος του 2025»

Παπαναστασίου: «Τερματικό στο Βασιλικό και πλωτή μονάδα έτοιμα προς χρήση μέχρι το τέλος του 2025»

Τη θέση ότι αποτελεί ρεαλιστικό σενάριο το τερματικό στο Βασιλικό και η πλωτή μονάδα να είναι έτοιμα για χρήση μέχρι το τέλος του 2025 επανέλαβε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τρίτου "Πρόσωπο με Πρόσωπο", είπε πως εντός δύο μηνών η πλωτή μονάδα «Προμηθέας» πρέπει να φύγει από την Σαγκάη όπου βρίσκεται και πρόσθεσε ότι αναμένεται να αγκυροβολήσει σε ευρωπαϊκό μεσογειακό κράτος για να λάβει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.

Ο κύριος Παπαναστασίου εξέφρασε ταυτόχρονα αισιοδοξία ότι η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου δεν θα χαθεί αφού όπως είπε το έργο έχει μπει σε πορεία υλοποίησης. Σημείωσε πως οι κύκλοι των Βρυξελλών παρακολουθούν πολύ στενά την Κύπρο για αυτό το θέμα. Η χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχεται στα εκατό-ένα εκατομμύρια ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις προσφορές που θα προκηρύξει η κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί το έργο, ο κύριος Ππαναστασίου είπε, πως στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ετοιμαστούν οι όροι εντολής των ενδιαφερομένων και ακολούθως θα αρχίσει ο ανταγωνιστικός διάλογος.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μαρίνος Σιζόπουλος: «Δεν πρόκειται για παραίτηση» - Αυτός είναι ο λόγος που αποχωρεί από την Προεδρία της ΕΔΕΚ

Μαρίνος Σιζόπουλος: «Δεν πρόκειται για παραίτηση» - Αυτός είναι ο λόγος που αποχωρεί από την Προεδρία της ΕΔΕΚ

Σε εκλογές για ανανέωση της ηγεσίας της οδηγείται την 1η Ιουνίου η ΕΔΕΚ, μετά την απόφαση του προέδρου του κόμματος Μαρίνου Σιζόπουλου, της Αναπληρώτριας Προέδρου Μαρίας Βασιλειάδου και των τριών αντιπροέδρων να αποχωρήσουν από την ηγεσία του κόμματος.

BEST OF TOTHEMAONLINE