ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Σάββατο 26 Οκτωβρίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Σάββατο 26 Οκτωβρίου

Προβληματισμοί που εκφράζονται για μετακινήσεις και διορισμούς στο δημόσιο, η παρουσίαση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Μεταφορών στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και οι εξαγγελίες για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, το κόστος για τους καταναλωτές από τη συμμόρφωση με τους ενεργειακούς στόχους της ΕΕ και οι κίνδυνοι για το ΓεΣΥ από ολιγοπώλιο στον τομέα της υγείας είναι ανάμεσα στα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων το Σάββατο.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα, με τίτλο στο κύριο της θέμα «Άλωσε το κράτος», γράφει ότι μετακινήσεις και διορισμοί παραπέμπουν σε καθεστωτικές νοοτροπίες ενώ κάνει λόγο για "νεποτισμό" και "ευνοιοκρατία" σε όλο το φάσμα της κρατικής μηχανής. Αλλού γράφει ότι ευρύνεται η αδιαφάνεια, αφού πήραν τα διαβατήρια από 86 αλλοδαπούς και το Υπ. Εσωτερικών αρνείται να δώσει στη Βουλή τα ονόματα. Αλλού αναφέρεται σε καταδίκη του πρώην Προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας (ΑΑΔΙΠΑ) Α. Σπυριδάκη για υπόθεση πλαστογραφίας και απόσπασης χρημάτων.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Εκτός κέντρου των πόλεων οχήματα με συμβατικά καύσιμα», γράφει στο κύριο του θέμα ότι θα επιβάλλονται απαγορεύσεις με υπουργικά διατάγματα και θα εκδίδονται εξώδικα πρόστιμα για την κυκλοφορία οχημάτων με συμβατικά καύσιμα σε περιοχές και οδούς στα κέντρα των πόλεων. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε ερωτηματικά από τη μετάθεση Γιώργου Παντελή από τη θέση του Γενικού Διευθυντή στο Υπουργείο Οικονομικών. Αλλού η εφημερίδα γράφει για απεργιακά μέτρα στα ξενοδοχεία που αποφάσισαν οι συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Επώδυνο κόστος για συμμόρφωση» γράφει ότι τεράστιες αυξήσεις στα καύσιμα θα επωμιστούν οι καταναλωτές για τη συμμόρφωση με τους ενεργειακούς στόχους της ΕΕ. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι οι επτά μετακινήσεις σε νευραλγικά πόστα από τον Αρχηγό της Αστυνομίας προκάλεσαν αναστάτωση. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι Κύπριοι σπουδαστές θα μπορούν να φοιτούν σε στρατιωτικές σχολές των ΗΠΑ.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Απειλή και για το μέλλον του ιδίου του ΓεΣΥ το ολιγοπώλιο στην υγεία», γράφει για επικίνδυνη συγκέντρωση μεγάλου μέρους της ιδιοκτησίας των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων σε ένα ταμείο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι καίριο κτύπημα δέχονται οι αγρότες από την κλιματική κρίση. Αλλού αναφέρεται σε αδυναμία στην υλοποίηση μεγάλων έργων από την Κυβέρνηση.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail”, στο κύριο της θέμα με τίτλο «Οι κυκλοφοριακές συνθήκες 'σε κρίσιμο σημείο'», αναφέρεται στην παρουσίαση του προϋπολογισμού ύψους 780 εκατομ. ευρώ του Υπουργείου Μεταφορών στη Βουλή από τον αρμόδιο Υπουργό, Αλέξη Βαφεάδη. Αλλού αναφέρεται σε σύλληψη 15χρονου για υπόθεση που αφορά μονταρισμένες γυμνές φωτογραφίες καθηγητών και μαθητών στο σχολείο του. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το Υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει την αυξανόμενη ζήτηση για διαμερίσματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κλεάνθης Νικολαΐδης: Ο εθνικός μας μετεωρολόγος στο «Τ»- «Όποιος συνταξιοδοτείται δεν είναι παροπλισμένος»

• Έτσι θα περάσουμε τα μηνύματα μας στον συνομιλητή μας - Πέντε τρόποι για να το πετύχουμε

• Αναστασία Γιούσεφ για Νίκο Οικονομόπουλο: «Αυτός είναι ο λόγος που χωρίσαμε» - Βίντεο

• Θανατηφόρο στη Λευκωσία: Δόκιμος Αστυφύλακας ο 22χρονος μοτοσικλετιστής που έχασε τη ζωή του - Βαρύ πένθος στην Αστυνομία

• Νέα επίθεση εναντίον ντελιβερά στη Λεμεσό – Συνελήφθη ανήλικος

• Halloween: Η λίστα με τα 25 κορυφαία κοστούμια για τo 2024



Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 22χρονος Κώστας - Εκτινάχθηκε από τη μοτοσικλέτα του και χτύπησε στο πεζοδρόμιο

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 22χρονος Κώστας - Εκτινάχθηκε από τη μοτοσικλέτα του και χτύπησε στο πεζοδρόμιο

Σε θανατηφόρα οδική σύγκρουση που συνέβη χθες βράδυ στη Λευκωσία, έχασε τη ζωή του ο Κώστας Δημητρίου, 22 ετών, από τη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top