Ερντογάν για το χτύπημα στην Άγκυρα: «Η επίθεση έγινε με διείσδυση τρομοκρατών από τη Συρία»

Ερντογάν για το χτύπημα στην Άγκυρα: «Η επίθεση έγινε με διείσδυση τρομοκρατών από τη Συρία»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν -σε δηλώσεις του στην πτήση επιστροφής από το Καζάν της Ρωσίας– επανέλαβε για μία ακόμη φορά τις κατηγορίες εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών ότι στηρίζουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία, δηλαδή τους Κούρδους που η Αγκυρα τους ταυτίζει με το ΡΚΚ και δρουν κατά της Τουρκίας.

Ανέφερε ακόμη ότι συζήτησε τις σχέσεις Άγκυρας – Δαμασκού με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμρ Πούτιν, από τον οποίο ζήτησε διαμεσολάβηση στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

H επίθεση στην Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία στην Άγκυρα με ήταν μία διείσδυση τρομοκρατών από τη Συρία, υποστήριξε ο Ερντογάν.

Εν τω μεταξύ συνεχίστηκαν οι επιδρομές της τουρκικής αεροπορίας κατά κουρδικών στόχων. Μετά την επίθεση Άγκυρα, επλήγσηαν επλήγησαν συνολικά μέχρι στιγμής 120 στόχοι στο βόρειο Ιράκ και τη βόρεια Συρία.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Διπλωματικός πυρετός λίγο πριν στηθεί το τραπέζι για το κυπριακό, στη Γενεύη - Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Άγκυρα

Διπλωματικός πυρετός λίγο πριν στηθεί το τραπέζι για το κυπριακό, στη Γενεύη - Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Άγκυρα

Σε συνεχείς τηλεφωνικές επαφές βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λίγες ημέρες πριν τη μετάβασή του στη Γενεύη, όπου τη Δευτέρα 17 Μαρτίου, πραγματοποιείται  η άτυπη πενταμερής διάσκεψη, για το κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE