Κατεβαίνουν σε ευρεία απεργία στα ξενοδοχεία – Αιτία το ναυάγιο για τη συλλογική σύμβαση

Κατεβαίνουν σε ευρεία απεργία στα ξενοδοχεία – Αιτία το ναυάγιο για τη συλλογική σύμβαση

Τη λήψη απεργιακών μέτρων από σήμερα σε όλο τον κλάδο της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, παγκύπρια, αποφάσισαν από κοινού την Παρασκευή οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΥΞΕΚΑ ΣΕΚ και ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ, μετά από την απόρριψη της μεσολαβητικής πρότασης του Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

«Από σήμερα 25/10/2024 η Ξενοδοχειακή Βιομηχανία βρίσκεται υπό κατάσταση απεργίας καθώς το ναυάγιο των μέχρι σήμερα διαπραγματεύσεων οδήγησε σε αδιέξοδο», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση οι δύο συντεχνίες.

Προσθέτουν ότι «το δεκαήμερο προειδοποίησης έχει παρέλθει αφού συνέτρεχε από την ημέρα υποβολής της μεσολαβητικής πρότασης, όπως είχε εκ των προτέρων συμφωνηθεί».

Τέλος, οι ηγεσίες των δύο συντεχνιών, ΟΥΞΕΚΑ ΣΕΚ και ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ, καλούν όλους τους εργαζόμενους στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία «να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις όταν αυτές καθοριστούν».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες - Την Πέμπτη η συνάντηση των διαπραγματευτών

Κυπριακό: Μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες - Την Πέμπτη η συνάντηση των διαπραγματευτών

Για την Πέμπτη ορίστηκε η συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων ενόψει της 26ης Αυγούστου, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE