ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: «Άκυρο» έριξε ο Ζελένσκι στον Γκουτέρες - Αρνήθηκε να τον δεχτεί στο Κίεβο

Ουκρανία: «Άκυρο» έριξε ο Ζελένσκι στον Γκουτέρες - Αρνήθηκε να τον δεχτεί στο Κίεβο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι αρνήθηκε να δεχθεί στο Κίεβο τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ εξαιτίας της επίσκεψης του Αντόνιο Γκουτέρες στο Καζάν της Ρωσίας όπου διεξήχθη η σύνοδος κορυφής της ομάδας BRICS, ανακοίνωσε ανώτατος αξιωματούχος της ουκρανικής προεδρίας.

«Μετά το Καζάν, ήθελε να έρθει στην Ουκρανία, αλλά ο πρόεδρος δεν δέχθηκε την επίσκεψή του» εξαιτίας του εξευτελισμού του Διεθνούς Δικαίου στο Καζάν, δήλωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Γερμανικός Τύπος: «Ο Γκουτέρες δυσφημεί τα Ηνωμένα Έθνη»

«Ο Γκουτέρες δυσφημεί τα Ηνωμένα Έθνη» είναι, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ο τίτλος της TAZ που αναφέρεται στην παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ στη σύνοδο κορυφής των χωρών BRICS που γίνεται στο Καζάν της Ρωσίας και σημειώνει: «…δεν βρίσκει τίποτα κακό όταν κράτη όπως το Ιράν, η Κίνα και η Ρωσία κάνουν λόγο ανοιχτά για τη «δικτατορική Δύση», όταν υποκριτικά μιλούν για ένα «δημοκρατικό και διαφανές σύστημα» που «προωθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα» και το οποίο «έφτιαξαν μέσα στην ομάδα των BRICS. Δεν τον ενοχλεί προφανώς το γεγονός ότι η Ουκρανία είναι ουραγός στο τελικό ανακοινωθέν. Κάθεται εκεί, ξύνει το αυτί του και λέει ‘Χρειαζόμαστε ειρήνη’. Και κανένας ηγέτης που κάθεται στο τραπέζι στο Καζάν, και χτυπάει χαρούμενα το πόδι του στους ρυθμούς της ‘Καλίνκα’, δεν καταδικάζει τον Πούτιν για αυτά που κάνει στην Ουκρανία αλλά και στη χώρα του… Ο Γκουτέρες παρέχει σε αυταρχικά κράτη που απολαμβάνουν το σόου του Πούτιν την επιβεβαιώση για όλα όσα αυτά με χαρά ισχυρίζονται, ότι δηλαδή η Δύση τελείωσε. Στο Καζάν δείχνουν επιδεικτικά την πόρτα. Και ο μόνος παρών εκπρόσωπος της Δύσης το ανέχεται».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τροχαίο με αναποδογυρισμένο όχημα στον αυτοκινητόδρομο - Δείτε βίντεο

• Αυτή είναι η εγκύκλιος για την απαγόρευση κινητών στα σχολεία - Οι ποινές που προνοούνται

• Jumbo: Άνοιξε τις πύλες του το νέο κατάστημα στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

• Μονή Αββακούμ: Εκδικητικά αλληλοφαγώματα στους κόλπους της Εκκλησίας - Τα απειλητικά μηνύματα - Βίντεο

• Χειμερινός τουρισμός στην Κύπρο - Οι πρώτες ενδείξεις και οι επιπτώσεις από την κρίση στη Μ. Ανατολή

• Φιληθείτε γιατί... χανόμαστε – Δεν αρκεί το πεταχτό - Σε τι μας κάνει καλό ένα φιλί



Υπουργικό: Αυτοί τοποθετούνται ως Γενικοί Διευθυντές Υπουργείων - Πότε αναλαμβάνουν καθήκοντα

Υπουργικό: Αυτοί τοποθετούνται ως Γενικοί Διευθυντές Υπουργείων - Πότε αναλαμβάνουν καθήκοντα

Το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνήλθε χθες υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, αφού μελέτησε τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της Δημόσιας Υπηρεσίας, αποφάσισε την τοποθέτηση/μετακίνηση των πιο κάτω Γενικών Διευθυντών, με ισχύ από την  01.11.2024, ως ακολούθως:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top