ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτσι θα γιορτάσουμε την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Λευκωσία - Η παρέλαση και όλες οι εκδηλώσεις

Έτσι θα γιορτάσουμε την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Λευκωσία - Η παρέλαση και όλες οι εκδηλώσεις

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνει ότι η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα εορτασθεί και φέτος με κάθε λαμπρότητα.

Το λεπτομερές πρόγραμμα του εορτασμού στη Λευκωσία έχει ως εξής:

07.00 Εωθινό από τη Φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς (ΣΜΕΦ).

Διαδρομή: Πλατεία Ελευθερίας-Κωνσταντίνου Παλαιολόγου-Κοραή-Πλατεία Αρχιεπισκοπής. Συνοδεύει τμήμα προσκόπων και οδηγών.

07.30 Έπαρση της σημαίας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή από τιμητικό άγημα της Εθνικής Φρουράς. Θα παιανίζει η φιλαρμονική της Δύναμης.

10.00 Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα.

Θα χοροστατήσει η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος και θα παραστούν ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου και άλλες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Εμμανουήλ Βαρβούνης, Καθηγητής Λαογραφίας Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Τιμητικό απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς και η φιλαρμονική της Δύναμης θα αποδίδουν τιμές στον χώρο, μπροστά από τον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα.

Τα Πανεπιστήμια, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα Ανώτερης Εκπαίδευσης, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Λευκωσίας εκπροσωπούνται με τα λάβαρα και την Κυπριακή και Ελληνική σημαία.

10.55 Έναρξη της παρέλασης

Τον χαιρετισμό της παρέλασης μπροστά από το οίκημα της Ελληνικής Πρεσβείας θα δεχθεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κα Αθηνά Μιχαηλίδου, τον Πρέσβη της Ελλάδος κ. Ιωάννη Παπαμελετίου, και άλλες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές. Κατά τη διάρκεια της παρέλασης θα παιανίζει αρχικά η φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς και στη συνέχεια η φιλαρμονική της Αστυνομίας.

Συγκέντρωση τμημάτων: Τα τμήματα των Πανεπιστημίων, Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, καθώς και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αιχμαλώτων Πολέμου 1974, που θα λάβουν μέρος στην παρέλαση, θα συγκεντρωθούν κατά μήκος της Λεωφόρου Ομήρου, από τη συμβολή της με τις οδούς Αιγύπτου και Κωστή Παλαμά μέχρι την πλατεία Ελευθερίας. Τα τμήματα Προσκόπων, Οδηγών, Σωματείων και Οργανώσεων, που θα λάβουν μέρος στην παρέλαση, θα συγκεντρωθούν στην οδό Αιγύπτου.

Διαδρομή παρέλασης: Ομήρου, Λεωφόρος Βύρωνος, Κυβερνητικά Κτήρια. Διάλυση προς το Υπουργείο Οικονομικών και τις γύρω παρόδους.

17.30 Υποστολή της σημαίας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή από τιμητικό άγημα της Εθνικής Φρουράς, όπου θα παιανίζει η φιλαρμονική της Δύναμης.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τροχαίο με αναποδογυρισμένο όχημα στον αυτοκινητόδρομο - Δείτε βίντεο

• Αυτή είναι η εγκύκλιος για την απαγόρευση κινητών στα σχολεία - Οι ποινές που προνοούνται

• Jumbo: Άνοιξε τις πύλες του το νέο κατάστημα στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

• Μονή Αββακούμ: Εκδικητικά αλληλοφαγώματα στους κόλπους της Εκκλησίας - Τα απειλητικά μηνύματα - Βίντεο

• Χειμερινός τουρισμός στην Κύπρο - Οι πρώτες ενδείξεις και οι επιπτώσεις από την κρίση στη Μ. Ανατολή

• Φιληθείτε γιατί... χανόμαστε – Δεν αρκεί το πεταχτό - Σε τι μας κάνει καλό ένα φιλί



Υπουργικό: Αυτοί τοποθετούνται ως Γενικοί Διευθυντές Υπουργείων - Πότε αναλαμβάνουν καθήκοντα

Υπουργικό: Αυτοί τοποθετούνται ως Γενικοί Διευθυντές Υπουργείων - Πότε αναλαμβάνουν καθήκοντα

Το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνήλθε χθες υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, αφού μελέτησε τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της Δημόσιας Υπηρεσίας, αποφάσισε την τοποθέτηση/μετακίνηση των πιο κάτω Γενικών Διευθυντών, με ισχύ από την  01.11.2024, ως ακολούθως:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top