ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απόδραση «κομμωτή»: Στα καθήκοντα τους επιστρέφουν τα τρία μέλη της ΜΜΑΔ που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα

Απόδραση «κομμωτή»: Στα καθήκοντα τους επιστρέφουν τα τρία μέλη της ΜΜΑΔ που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα

Στα καθήκοντα τους επιστρέφουν τα τρία μέλη της ΜΜΑΔ που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα για την υπόθεση της απόδρασης του ισοβίτη Θεόδωρου Θεοφάνους, ενώ προς ολοκλήρωση οδεύει η έρευνα του ερευνώντα λειτουργού της υπόθεσης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, είπε ότι τα τρία μέλη της ΜΜΑΔ επιστρέφουν σήμερα στα καθήκοντα τους, καθώς έληξε το διάστημα της διαθεσιμότητας τους μετά την απόδραση του Θεοφάνους.

Η έρευνα του αξιωματικού της Αστυνομίας που ορίστηκε ως ερευνών λειτουργός για την υπόθεση, πρόσθεσε ο κ. Ανδρέου, βρίσκεται στο τελικό στάδιο και αναμένεται σύντομα η έκθεση του μαζί με τις εισηγήσεις να σταλεί στην ηγεσία της Δύναμης.

Στη συνέχεια, θα εξεταστούν οι εισηγήσεις του ανακριτή και το κατά πόσον προκύπτουν πειθαρχικά αδικήματα εναντίον των τριών μελών της ΜΜΑΔ. Τα τρία μέλη της ΜΜΑΔ ήταν υπεύθυνα, μαζί με τέσσερις δεσμοφύλακες, για τη μεταφορά του Θεοφάνους από τις Κεντρικές Φυλακές στην οικία του και την επίβλεψή του κατά την παραμονή του στον χώρο.

Υπενθυμίζεται πως ο Θεόδωρος Θεοφάνους, γνωστός και ως κομμωτής, είχε αποδράσει από την πατρική του οικία στα Χολετριά της Πάφου, στις 26 Σεπτεμβρίου. Συνελήφθη από την Αστυνομία σε κεντρικό σημείο της Λεμεσού τέσσερις μέρες αργότερα.

Η υπόθεση είχε επιφέρει την παύση του Αρχηγού της Αστυνομίας, Στέλιου Παπαθεοδώρου και του Υπαρχηγού, Δημήτρη Δημητρίου, καθώς και του Αναπληρωτή Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών, Χάρη Φιλιππίδη. Στη θέση τους διορίστηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Θεμιστός Αρναούτης στη θέση του Αρχηγού, ο Πανίκος Σταύρου στη θέση του Υπαρχηγού και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης στη θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• H «συμβουλή-μπηχτή» Αβέρωφ στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη με αφορμή τα «τρία τραπέζια» στο Κυπριακό

• Χαράλαμπος Ζαχαρίου: Με συγκίνηση και ευχαριστίες προς τον Βύρα σχολίασε την ανάκληση της μετάθεσης του

• Χειμερινός τουρισμός στην Κύπρο - Οι πρώτες ενδείξεις και οι επιπτώσεις από την κρίση στη Μ. Ανατολή

• Απαγόρευση κινητών: Εν αναμονή της εγκυκλίου - Πότε θα εφαρμοστεί το μέτρο και πότε θα δούμε αποτελέσματα

• Το βίντεο με τον μικρό… Harry Potter που θα σας κάνει να χαμογελάσετε

• Φιληθείτε γιατί... χανόμαστε – Δεν αρκεί το πεταχτό - Σε τι μας κάνει καλό ένα φιλί



Υπουργικό: Αυτοί τοποθετούνται ως Γενικοί Διευθυντές Υπουργείων - Πότε αναλαμβάνουν καθήκοντα

Υπουργικό: Αυτοί τοποθετούνται ως Γενικοί Διευθυντές Υπουργείων - Πότε αναλαμβάνουν καθήκοντα

Το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνήλθε χθες υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, αφού μελέτησε τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της Δημόσιας Υπηρεσίας, αποφάσισε την τοποθέτηση/μετακίνηση των πιο κάτω Γενικών Διευθυντών, με ισχύ από την  01.11.2024, ως ακολούθως:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top