ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βγαίνει στην αντεπίθεση ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Η χαμηλή δημοτικότητα αλλάζει τη στρατηγική της κυβέρνησης - Τουρ σε όλες τις επαρχίες

Βγαίνει στην αντεπίθεση ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Η χαμηλή δημοτικότητα αλλάζει τη στρατηγική της κυβέρνησης - Τουρ σε όλες τις επαρχίες

Την απόφασή του να αλλάξει την αρνητική εικόνα της κυβέρνησης η οποία έχει φτάσει στο ναδίρ σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας, κάνει πράξη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ξεκίνησε ήδη την επαφή του με την κοινωνία, κάνοντας αρχή με την κοινότητα Αμιάντου.

Μιλώντας ενώπιον των μελών του υπουργικού συμβουλίου, ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στην πρόθεσή του να πραγματοποιήσει τουρ σε όλες τις επαρχίες, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι, ότι η άμεση επαφή του με τον κόσμο και ειδικά της υπαίθρου, φέρνει αποτελέσματα. Είναι κάτι άλλωστε το οποίο πέτυχε κατά την προεκλογική περίοδο, μόνο που τώρα 19 μήνες διακυβέρνησης, τα πράγματα δείχνουν να είναι πολύ διαφορετικά. Η απογοήτευση η οποία είναι διάχυτη ανάμεσα στον λαό, που δύσκολα τα βγάζει πέρα με τις αυξήσεις, αλλά και οι χειρισμοί που έγιναν από πλευράς του ίδιου του Προέδρου Χριστοδουλίδη σε διάφορα ζητήματα όπως οι επιλογές προσώπων σε διάφορα πόστα, δημιούργησαν ένα αίσθημα δυσφορίας και δυσπιστίας ακόμα και ανάμεσα σε εκείνους που τον στήριξαν στις προεδρικές εκλογές.

Απευθυνόμενος στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ενώπιον τηλεοπτικών συνεργείων, μια τακτική που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα με την έναρξη της συνεδρίασης, ευχαρίστησε αυτούς που ήταν μαζί του στον Αμίαντο. «Είδατε μόνοι σας την ικανοποίηση του κόσμου που παρευρέθηκε στη συνάντηση. Ήταν η πρώτη φορά που πέραν των 60 αξιωματούχων του κράτους, Υπουργοί, Γενικοί Διευθυντές, Διευθυντές τμημάτων, Λειτουργοί, παρευρέθηκαν, μιλήσαμε πολύ συγκεκριμένα, κάναμε ανακοινώσεις που ήταν κοστολογημένες, δεν ήταν υποσχέσεις»

Συνέχισε λέγοντας, «αναφερθήκαμε σε αυτά που υλοποιήσαμε στους 19 μήνες, ο κόσμος το νιώθει στην ύπαιθρο, στις ορεινές περιοχές, συνεχίζουμε με την υλοποίηση όσων αναφέρθηκαν προχθές στη συνάντηση. Θέλω αυτός ο διάλογος να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο με τον κόσμο, με τα οργανωμένα σύνολα»

Μια τακτική η οποία έχει στοιχεία επικοινωνιακά περισσότερο, το αποτέλεσμα της οποίας θα διαφανεί στους επόμενους μήνες, εάν και εφόσον η κυβέρνηση υλοποιήσει όσα θα υπόσχεται σε κάθε επαρχία, ειδικότερα σε περιοχές οι οποίες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα και ελλείψεις.

Ειδική συνεδρίαση υπουργικού για τις 88+ δράσεις

Τον περασμένο Ιανουάριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ανακοινώσει δέσμη δράσεων για το έτος 2024 και που αφορούν στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, ένα «συμβόλαιο» το οποίο είχε κάνει με τον λαό ο Νίκος Χριστοδουλίδης, προεκλογικά.  Η πρώτη αξιολόγηση αυτού του έργου, έγινε τον περασμένο Μάιο, όπου διεφάνη ότι μέχρι τότε, υλοποιήθηκαν 15 δράσεις από τις 88. Σήμερα, σχεδόν επτά μήνες μετά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προεδρεύσει Ειδικής Συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, για την πρόοδο υλοποίησης των 88+ δράσεων για το 2024.

Συνάντηση με ΔΗΠΑ

Χωριστές συναντήσεις με τα κόμματα που τον στηρίζουν πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος μετά το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ, σειρά παίρνει η ΔΗΠΑ. Το ραντεβού της Γραμματείας και βουλευτών του κόμματος, έκλεισε για τις 17.00 σήμερα και σε αυτή θα συζητηθούν θέματα συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών και συντονισμού του κυβερνητικού έργου. Μιλώντας στον «ALPHA», o Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν, υπέδειξε πως το κόμμα του έχει όλη την καλή διάθεση ώστε να βελτιωθούν τα πράγματα.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νέα επίθεση σε διανομέα φαγητού στη Λεμεσό – Τον καταδίωκαν με μοτοσικλέτες και τον κλωτσούσαν μέχρι να πέσει στο έδαφος  

• Συγκλονίζει όμηρος της Χαμάς: Περιέγραψε στον ΟΗΕ τα βασανιστήρια που έζησε στη Γάζα – «Mε κρέμασαν ανάποδα και...»

• Χειμερινός τουρισμός στην Κύπρο - Οι πρώτες ενδείξεις και οι επιπτώσεις από την κρίση στη Μ. Ανατολή

• Απαγόρευση κινητών: Εν αναμονή της εγκυκλίου - Πότε θα εφαρμοστεί το μέτρο και πότε θα δούμε αποτελέσματα

• Έριξε τσάντα τίγκα...στα ναρκωτικά σε αυλή σπιτιού και έφυγε - Συνελήφθη 18χρονος

• Βλάβη σε σκάφος στην επ. Αμμοχώστου - Πέντε πρόσωπα αποκλείστηκαν στη θάλασσα



Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top