LIKE ONLINE

iOS 18.2: Θα φέρει μια ακόμη μεγάλη αλλαγή για τους κάτοχους iPhone στην Ευρωπαϊκή Ένωση

iOS 18.2: Θα φέρει μια ακόμη μεγάλη αλλαγή για τους κάτοχους iPhone στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Μέσα στο 2024 η Apple έχει κάνει τεράστιες αλλαγές στο οικοσύστημά της, ειδικότερα για τους κατόχους iPhone στην Ευρώπη. Ο λόγος είναι φυσικά το DMA νομοσχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο αφορά όλους τις εταιρείες που έχουν μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες.

Στο πλαίσιο αυτό η Apple επέτρεψε στο iOS και App Stores τρίτων, καθώς και το sideloading εφαρμογών. Παράλληλα, είναι ο λόγος που η εταιρεία αποφάσισε να υιοθετήσει την RCS τεχνολογία μηνυμάτων, ενώ το νομοσχέδιο ευθύνεται και για πολλές ακόμη αλλαγές στα iOS, Safari και App Store. Τώρα, η Apple ετοιμάζεται να κάνει μια ακόμη σχετική αλλαγή, αφού όπως είχε ανακοίνωσε τον Αύγουστο σκοπεύει να πάρει περισσότερα μέτρα για να ευθυγραμμίσει καλύτερα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της με το Digital Markets Act.

Με το iOS 18.2 λοιπόν, οι κάτοχοι iPhone στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούν να διαγράψουν ολοκληρωτικά από τη συσκευή τους διάφορες βασικές ενσωματωμένες εφαρμογές της Apple, όπως το App Store, το Safari, τα Μηνύματα, η Κάμερα και οι Φωτογραφίες. Αυτό διαπιστώθηκε από τη νέα beta που έκανε πρόσφατα διαθέσιμη η Apple για τους προγραμματιστές.

Στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να προωθήσει τον ανταγωνισμό και έτσι οι χρήστες δεν θα είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν πλέον τις εφαρμογές της Apple, αλλά θα έχουν την ευκαιρία να τις αντικαταστήσουν με άλλες από τρίτους κατασκευαστές. Φυσικά, αν κάποια ενσωματωμένη εφαρμογή διαγραφτεί κατά λάθος, θα υπάρχει η επιλογή να εγκατασταθεί ξανά μέσα από τη νέα ενότητα "App Installation" που προστέθηκε στις Ρυθμίσεις.

Στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, οι βασικές εφαρμογές, όπως οι Φωτογραφίες και το App Store, θα μπορούν μόνο να κρυφτούν αλλά όχι να αφαιρεθούν εντελώς από το iPhone και να αντικατασταθούν με εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών.

ΠΗΓΗ: Unboxholics.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• «Ασανσέρ» οι τιμές σε πρατήρια καυσίμων συγκεκριμένης εταιρείας - Ανέβηκαν για να πέσουν πάλι

• Πανικός από τους Ομονοιάτες στο κέντρο του Εδιμβούργου - Ο Πράσινος Λαός σε δράση! -Βίντεο

• Θρήνος για τον χαμό της Πηνελόπης στη Λεμεσό: «Άγγιξες και άλλαξες τόσες πολλές ζωές» - Πότε θα τελεστεί η κηδεία

• Φειδίας: Τα τρία μεγάλα λάθη που ομολόγησε ότι έκανε και οδήγησαν στην αποτυχία της διαμαρτυρίας - Βίντεο

• Jumbo: Άνοιξε τις πύλες του το νέο κατάστημα στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

• Ιταλία: Ξύπνησε από κώμα μετά από τροχαίο και δεν θυμάται τα τελευταία 39 χρόνια της ζωής του



Αναστάτωση σε σχολείο: Έστελναν παραποιημένες γυμνές φωτογραφίες μαθητών και καθηγητών

Αναστάτωση σε σχολείο: Έστελναν παραποιημένες γυμνές φωτογραφίες μαθητών και καθηγητών

Νέο περιστατικό που θα απασχολήσει την επικαιρότητα σημειώθηκε σε σχολική μονάδα και συγκεκριμένα σε γυμνάσιο της Λάρνακας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top