ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Πέμπτη 24 Οκτωβρίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Πέμπτη 24 Οκτωβρίου

Η συζήτηση για τον Φορέα Κοινωνικής Στήριξης, μετά την αναφορά του σχετικού νόμου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η αναμενόμενη διευρυμένη συνάντηση για το Κυπριακό, τα μελετώμενα νέα μέτρα στήριξης της κοινωνίας, η φτώχεια στην Κύπρο και ο στρατηγικός διάλογος ΗΠΑ-Κύπρου δεσπόζουν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου την Πέμπτη. Άλλα θέματα που προβάλλονται στις εφημερίδες είναι η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα και η απόρριψη λυμάτων στην Αλυκή Ακρωτηρίου.

Η «Αλήθεια», στο κύριό της θέμα με τίτλο «Πολιτικοί τριγμοί για το ταμείο της Φιλίππας», γράφει ότι συνεχίζεται η δημόσια συζήτηση σε υψηλούς τόνους για τον Φορέα Κοινωνικής Στήριξης που διαχειρίζεται η Πρώτη Κυρία, Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, το οποίο δέχεται εισφορές με σκοπό τη στήριξη άπορων φοιτητών. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα, με νεκρούς και τραυματίες. Αλλού γράφει ότι Ρώσος τραπεζίτης με κυπριακό διαβατήριο καταζητείται από την Ιντερπόλ, αφού έλαβε 31,1 εκατ. δολάρια από δική του τράπεζα, τα οποία δάνεισε σε δική του εταιρεία στην Κύπρο και κατόπιν εξαφανίστηκε.

Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριό του θέμα υπό τον τίτλο «Αποφασισμένος να το πάρει μέχρι τέλους ο Αντόνιο Γκουτέρες» και γράφει πως σύμφωνα με πληροφορίες ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, προσβλέπει σε πραγματοποίηση της διευρυμένης συνάντησης για το Κυπριακό εντός των επόμενων 2-3 μηνών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αναλύσεις στην Αλυκή Ακρωτηρίου έδειξαν ότι αυτή ρυπαίνεται από αστικά λύματα και πως οι πρώτες διερευνήσεις έδειξαν πως αυτά φθάνουν στην Αλυκή μέσω αγωγού ομβρίων υδάτων του ΣΑΛΑ. Αλλού γράφει ότι η Βουλή διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Προεδρικού Μεγάρου ότι αυτή ενημερώνεται για τα ονόματα των χορηγών του Φορέα Κοινωνικής Στήριξης.

Κάτω από τον τίτλο «Επιδόματα για πιο πολλούς», «Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα ότι ήταν αποδοτική η συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών, Μάκη Κεραυνού, με τα κόμματα της συμπολίτευσης αναφορικά με τα υπό επεξεργασία νέα μέτρα στήριξης. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας. Αλλού γράφει ότι προκαλεί ανησυχία στη Λεμεσό η έντονη δυσοσμία στην Αλυκή Ακρωτηρίου, η οποία προκλήθηκε από απόρριψη λυμάτων.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Παιδιά πηγαίνουν νηστικά στο σχολείο λόγω φτώχειας», γράφει στο κύριό της θέμα ότι υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος φτώχειας στην Κύπρο για όσους μεγάλωσαν σε φτωχά νοικοκυριά. Αλλού γράφει ότι το ΤΕΠΑΚ καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας για υποβάθμιση της Σχολής Ξεναγών. Σε άλλο θέμα προβάλλει την εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε χθες η ΠΕΟ με σύνθημα «Όχι άλλο αίμα για την εργασία».

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο «’’Ιστορική στιγμή’’ οι συνομιλίες ΗΠΑ-Κύπρου», αναφέρεται στη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Κόμπου, ότι ο στρατηγικός διάλογος ΗΠΑ-Κύπρου αποτελεί το πρώτο βήμα προς την εμβάθυνση του πλαισίου ενός δομημένου διαλόγου. Αλλού αναφέρεται στη χθεσινή επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, του νεοεκλεγέντος Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα και του Δημάρχου Λευκωσίας, Χαράλαμπου Προύντζου, στην Πράσινη Γραμμή στη Λευκωσία. Σε άλλο θέμα γράφει για τις αντιδράσεις Βουλευτών σε σχέση με  την αναφορά του νόμου της Βουλής για τον Φορέα Κοινωνικής Στήριξης από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τραγωδία στην Ελλάδα: Νεκρή 70χρονη που την κατασπάραξαν τα σκυλιά της στην αυλή του σπιτιού της

• Διάσημη τραγουδίστρια κρατούσε κρυφό το παιδί της: Σοκάρουν τα δικαστικά έγγραφα

• Γνωστός πρωταγωνιστής ερωτικών ταινιών πυροβόλησε το όχημά του για να δει αν είναι όντως αλεξίσφαιρο -Βίντεο

• Ξέσπασε πυρκαγιά σε αποθήκη - Επεκτάθηκε σε αυτοκίνητο και οικία - Μεγάλες οι ζημιές

• Τα νεότερα για την κατάσταση υγείας του 16χρονου μαθητή στην Πάφο

• Αισχροκέρδεια: Βγάζουν προϊόντα σε προσφορά με υψηλότερες τιμές από την αρχική - Προκαλούν σοκ οι αυξήσεις στα τρόφιμα



Οι αναφορές του ΠτΔ πριν την έναρξη του Υπουργικού - «Η δουλειά μας φέρνει αποτελέσματα»

Οι αναφορές του ΠτΔ πριν την έναρξη του Υπουργικού - «Η δουλειά μας φέρνει αποτελέσματα»

Η δουλειά μας φέρνει αποτελέσματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top