Η Χεζμπολάχ λέει ότι χρησιμοποίησε για πρώτη φορά πυραύλους ακριβείας στις συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό

Η Χεζμπολάχ λέει ότι χρησιμοποίησε για πρώτη φορά πυραύλους ακριβείας στις συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό

Η οργάνωση Χεζμπολάχ υποστήριξε απόψε ότι χρησιμοποίησε «πυραύλους ακριβείας» και νέους τύπους μη επανδρωμένων αεροσκαφών, για πρώτη φορά στις συγκρούσεις της με τον ισραηλινό στρατό.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η οργάνωση λέει ότι κατάφερε να απωθήσει Ισραηλινούς στρατιώτες σε συγκρούσεις σε χωριά της μεθορίου, στον νότιο Λίβανο. Υποστήριξε επίσης ότι οι μαχητές της έχουν σκοτώσει περισσότερους από 70 στρατιώτες, χωρίς να διευκρινίσει το πότε.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις υποστηρίζουν ότι περίπου 20 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί αφού ξεκίνησαν οι χερσαίες επιχειρήσεις στον Λίβανο και άλλοι 30 σε επιθέσεις της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι σειρήνες συναγερμού ήχησαν νωρίτερα στο Τελ Αβίβ και σε άλλες περιοχές του κεντρικού Ισραήλ εξαιτίας ρουκετών που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ενημέρωσαν ότι τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο, εκ των οποίων δύο αναχαιτίστηκαν. Ρεπορτάζ του δικτύου Channel 12 αναφέρει ότι δύο ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από τις IDF και άλλες δύο έπεσαν σε ακατοίκητες περιοχές, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Στον δρόμο προς τις βουλευτικές - Οι προκλήσεις και η «επανασύνδεση» κομμάτων με τη βάση

Στον δρόμο προς τις βουλευτικές - Οι προκλήσεις και η «επανασύνδεση» κομμάτων με τη βάση

Σε τροχιά βουλευτικών εκλογών εισέρχονται δειλά-δειλά τα κόμματα, τα οποία αφού ξεπέρασαν το σοκ των διπλών εκλογών του Ιουνίου του 2024, προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους, κοιτάζοντας μπροστά και ευελπιστώντας ότι εκείνο που βίωσαν τον περασμένο Ιούνιο, δεν πρόκειται να επαναληφθεί.

BEST OF TOTHEMAONLINE