ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραυματισμός μαθητή: Απορρίπτει τα περί μπούλινγκ η Σχολική Εφορεία Αραδίππου

Τραυματισμός μαθητή: Απορρίπτει τα περί μπούλινγκ η Σχολική Εφορεία Αραδίππου

Δεν πρόκειται για περιστατικό που σχετίζεται με θέματα εκφοβισμού (μπούλινγκ) ή άλλων παρεμφερών καταστάσεων ο σοβαρός τραυματισμός του 8χρονου μαθητή στο Δ΄ Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου την περασμένη εβδομάδα.

Αυτή είναι η επίσημη θέση της Σχολικής Εφορείας Αραδίππου, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση γνωστοποιώντας ότι από πληροφορίες που έχει λάβει, το ατυχές συμβάν δεν αφορά σχολικό εκφοβισμό, αλλά πρόκειται για περιστατικό που συνέβη κατά την ώρα του διαλείμματος. «Κατανοούμε πλήρως την ανησυχία που έχει προκληθεί και θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι η ασφάλεια των παιδιών είναι ύψιστη προτεραιότητα μας. Ήδη το περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση με απώτερο σκοπό την πλήρη διαλεύκανσή του, γι’ αυτό και αντιμετωπίζεται με την δέουσα σοβαρότητα», τονίζει στην ανακοίνωσή της η τοπική σχολική εφορεία, η οποία παράλληλα εκφράζει την ειλικρινή και βαθιά της λύπη για τον τραυματισμό του παιδιού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, πως θα υπάρξει άμεση ενημέρωση για οποιεσδήποτε περαιτέρω εξελίξεις. Στο μεταξύ, η οπτικοακουστική κατάθεση του οκτάχρονου μαθητή (έλαβε εξιτήριο και αναρρώνει σπίτι του), ο οποίος έπαθε ακατάσχετη αιμορραγία έπειτα από σπάσιμο γυάλινης πόρτας του σχολείου και χρειάστηκε μετάγγιση αίματος, αναμένεται να ρίξει φως στη υπόθεση, την ίδια ώρα που η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνές της για να διαλευκάνει τηνυπόθεση.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Α.Δ. Λάρνακας Σπύρος Χρυσοστόμου δήλωσε ότι ο μαθητής πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και αναμένεται τις προσεχείς μέρες να δώσει οπτικοακουστική κατάθεση. Ανάλογα με το περιεχόμενο της σε σχέση με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη ο τραυματισμός του, θα ενημερωθούν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Την ίδια μέρα αναμένεται να δώσουν κατάθεση και άλλοι μαθητές που ήταν παρόντες στο επεισόδιο. Ο κ.Χρυσοστόμου υπενθύμισε ότι δεν υπάρχει θεσμοθετημένο αδίκημα περί μπούλινγκ στην Κύπρο. Σ’ εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να εξακριβωθούν οι πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε ο 8χρονος, ενώ εκπρόσωποι της ΠΟΕΔ επισκέφθηκαν το δημοτικό σχολείο κι έκαναν επιτόπια αυτοψία, ώστε να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον χώρο όπου έγινε το περιστατικό.

Υπενθυμίζουμε, ότι ο τραυματισμός του μαθητή συνέβη την περασμένη Πέμπτη (17/10) και ακολούθησε το Σάββατο, 19 του μήνα, η καταγγελία του πατέρα στην Αστυνομία, ο οποίος σε αναφορά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστήριξε ότι ο γιος του υπέστη μπούλινγκ από άλλους μαθητές.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κυβερνοεπιθέσεις: «Γίνονται γενικά καθημερινά» - Πώς να προστατευτείτε - 3+1 βασικές αρχές

• Το πρόβλημα με το βάρος της σχολικής τσάντας - Αυτές είναι οι οδηγίες του ΥΠΑΝ

• Παιδιά Στόχοι και Θεατές στον Σχολικό Εκφοβισμό: Στρατηγικές Υποστήριξης και Πρόληψης

• «Ακέφαλη» η Χεζμπολάχ: Οι IDF σκότωσαν και τον διάδοχο του Νασράλα - Συνεχίζεται το ανελέητο σφυροκόπημα στη Βηρυτό

• Καιρός: Πότε αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας - Αναλυτικά η πρόγνωση μέχρι το Σάββατο



Συνάντηση ΠτΔ - O'Brien: Στο επίκεντρο Κυπριακό και Διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Κύπρου

Συνάντηση ΠτΔ - O'Brien: Στο επίκεντρο Κυπριακό και Διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Κύπρου

Θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων Κύπρου-ΗΠΑ, περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις και το Κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Αμερικανό Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για Ευρωπαϊκά και Ευρω-ασιατικά θέματα, James O'Brien, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Διαλόγου Κύπρου – ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top