ΔΙΕΘΝΗ

Τρομοκρατική επίθεση στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία στην Άγκυρα: 5 νεκροί, 22 τραυματίες στην Άγκυρα - Βίντεο

Τρομοκρατική επίθεση στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία στην Άγκυρα: 5 νεκροί, 22 τραυματίες στην Άγκυρα - Βίντεο

Εκρήξη και πυροβολισμοί σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας - TUSAŞ στην περιοχή Καχραμανκαζάν της Άγκυρας, σύμφωνα με αναφορές σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης (Hurriyet και CNN Turk).

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια ανέφερε ότι οι νεκροί από την επίθεση είναι πλέον πέντε.

 

Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για βόμβα που εξερράγη σε ένα ταξί, στην πύλη της εγκατάστασης, ενώ ακολούθησαν πυροβολισμοί ανάμεσα σε άγνωστο αριθμό ένοπλων τρομοκρατών και αντρών της ιδιωτικής ασφάλειας της εγκατάστασης.  Το CNN Turk κάνει λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς, ενώ το A Haber μιλάει και για κατάσταση ομηρίας

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη στιγμή της έκρηξης..

 

Στις ακόλουθες φωτογραφίες από το κύκλωμα ασφαλείας διακρίνονται ένοπλοι τρομοκράτες που μπήκαν στην εγκατάσταση με ένα ταξί, το οποίο αργότερα εξερράγη...

Στο συγκεκριμένο βίντεο, ακούγεται η ανταλλαγή πυροβολισμών από το σημείο

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια έκανε λόγο, σε ανάρτησή του, για τρομοκρατική επίθεση, ενώ αναφέρθηκε και σε θύματα: «Πραγματοποιήθηκε τρομοκρατική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων της Turkish Aerospace Industries Inc. (TUSAŞ ) στην Άγκυρα. Δυστυχώς, έχουμε νεκρούς και τραυματίες μετά την επίθεση. Είθε ο Θεός να λυπηθεί τους μάρτυρές μας και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τις δηλώσεις που γίνονται από επίσημες πηγές».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως «η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση και έχουν οριστεί ένας αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας και 8 Εισαγγελείς».

 

Δυνάμεις ασφαλείας, πυροσβέστες και ιατρικές ομάδες έχουν σπεύσει στην περιοχή για την αξιολόγηση της κατάστασης, ενώ οι υπάλληλοι έχουν μεταφερθεί σε καταφύγια για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με το CNN Turk, υπήρξε «ένοπλη και βομβιστική επίθεση» στην TUSAS, που θεωρείται μια πολύ κρίσιμη εγκατάσταση για την τουρκική αμυντική βιομηχανία και απασχολεί προσωπικό περίπου 15.000 ατόμων.


Ο απεσταλμένος του CNN Turk, προσθέτει πως η υποψία για τρομοκρατική επίθεση είναι ισχυρή, καθώς παρατηρήθηκε ένα εμπορικό όχημα με άγνωστο αριθμό ανθρώπων να διέρχεται από την πύλη και να ακολουθούν συγκρούσεις με άντρες από την ομάδα φύλαξης της εγκατάστασης.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Χωρίς τέλος το θρίλερ με τα νεκρά βρέφη στην Ελλάδα - Τα ερωτήματα και το ξέσπασμα της 24χρονης που λέει «δεν είμαι η νέα Πισπιρίγκου»

• Στα χέρια της Αστυνομίας άλλος ένας για την επίθεση εναντίον ντελιβερά στη Λεμεσό

• Ισραήλ: Τουλάχιστον 35 τραυματίες, οι 6 σοβαρά κοντά στο Τελ Αβίβ - Φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείου - Δείτε βίντεο

• Φωτογραφίσεις μαθητών στο σχολείο και στις σχολικές γιορτές: Υπάρχει δικλείδα ασφαλείας προσωπικών δεδομένων για τα παιδιά;

• Αντώνης Αβούρης: Ο Κύπριος που αναδείχθηκε ως ο καλύτερος νεαρός chef της Γαλλίας μιλά στο «Τ»

• Μαυρίκιος Μαυρικίου-Ιλάειρα Ζήση: Το πρώτο ταξίδι της κόρης τους στην Ελλάδα - Το βίντεο από το αεροπλάνο



Ανάλυση: Πώς φτάσαμε να μιλάμε για συνομοσπονδία - It takes two to tango

Ανάλυση: Πώς φτάσαμε να μιλάμε για συνομοσπονδία - It takes two to tango

Το 2017 στη διάσκεψη του Κραν Μοντανά, ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκοουτέρες σε μία από τις δηλώσεις του τότε, έλεγε ότι το πώς θα ζήσουν οι Ε/κ και οι Τ/κ είναι ένα θέμα που αφορά τους ίδιους. Άλλωστε σε εκείνη τη διάσκεψη στην οποία «φτάσαμε πολύ κοντά στην πηγή, αλλά δεν διανύσαμε το τελευταίο μίλι» όπως λένε διάφοροι εδώ στο νησί, το ζητούμενο ήταν η ασφάλεια και οι εγγυήσεις. Από τότε μέχρι σήμερα, τα πράγματα κυλούσαν αργά και βασανιστικά, με το κυπριακό να παραμένει στάσιμο και χωρίς να υπάρχει καμία ελπίδα για επανέναρξη των συνομιλιών, από εκεί που μείναμε στο Κραν Μοντανά και εντός του πλαισίου Γκουτέρες, το οποίο και αυτό έγινε σαν «το μνήμα του Αγ. Νεοφύτου».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top