ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: «Ποτέ δεν ήθελα ν’ αποκοπώ από τον διάλογο»

Τατάρ: «Ποτέ δεν ήθελα ν’ αποκοπώ από τον διάλογο»

Ποτέ δεν ήθελε να αποκοπεί από τον διάλογο, την επικοινωνία και τις επαφές και πάντοτε κρατούσε την πόρτα ανοικτή, αλλά είναι η ε/κ πλευρά διστακτική γιατί δεν θέλει να αποδεχθεί τους «θεσμούς» του ψευδοκράτους, ισχυρίστηκε ο Ερσίν Ταταρ σε διαδικτυακή εκπομπή της Κίπρις ποστασί.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο Τ/κ ηγέτης πρόσθεσε, όπως γράφει η ιστοσελίδα, ότι η δική του πολιτική είναι αυτή της κυριαρχικής ισότητας. «Μετά από διαβούλευση με την Τουρκία, συμμετείχαμε σε αυτό το δείπνο γιατί αυτό θα ήταν το σωστό. Μετά από διαβούλευση με την Άγκυρα, ξεκίνησε αυτή η διαδικασία».

Θα πρέπει, συνέχισε, να καθίσουν στο τραπέζι. «Πλέον θα πρέπει να αλλάξουμε τους κανόνες αυτού του παιχνιδιού. Λέμε τώρα «όχι» σε μια διαπραγμάτευση εντός του ομοσπονδιακού πλαισίου».

Ο κ. Τατάρ υποστήριξε ότι τα ΗΕ βρήκαν δίκαιη την πρόταση του για «απευθείας εμπόριο, πτήσεις και επαφές», λέγοντας ότι συνεχίζει πλέον τη νέα τους πολιτική με αποφασιστικότητα και πως οι Τούρκοι της Κύπρου δεν είναι μόνοι. «Η σημασία της τδβκ ως ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες», είπε.

Είναι απαραίτητο να συναντηθούμε εθελοντικά σε ένα πλαίσιο για μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη συμφωνία, πρόσθεσε. «Μια αναγκαστική συμφωνία δεν θα είναι ούτε μόνιμη ούτε βιώσιμη», ανέφερε.

Αναφερόμενος στα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ είπε μπορούν να αλλάξουν «εν μία νυκτί», εφόσον είναι επιθυμητή μια δίκαιη, διαρκής και βιώσιμη συμφωνία. «Δεν μπορείτε να κρατήσετε τους ανθρώπους σε ένα ομοσπονδιακό πλαίσιο με τη βία. Εξετάζοντας την πραγματικότητα της Κύπρου, κανείς δεν έχει το δικαίωμα σε μια θέση που θα μας αφομοιώσει μέσα σε αυτό το πλαίσιο», δήλωσε.

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση της «προεδρίας», σε συνάντηση στα κατεχόμενα με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Ζονγκουλντάγ είπε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθούν ποτέ από την «κυριαρχία» του τουρκοκυπριακού «λαού», την παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων και τη συνέχιση των τουρκικών εγγυήσεων, υποστηρίζοντας ότι όλα αυτά είναι σημαντικά στο σύνολό τους για τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ηρεμία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κυβερνοεπιθέσεις: «Γίνονται γενικά καθημερινά» - Πώς να προστατευτείτε - 3+1 βασικές αρχές

• Το πρόβλημα με το βάρος της σχολικής τσάντας - Αυτές είναι οι οδηγίες του ΥΠΑΝ

• Παιδιά Στόχοι και Θεατές στον Σχολικό Εκφοβισμό: Στρατηγικές Υποστήριξης και Πρόληψης

• «Ακέφαλη» η Χεζμπολάχ: Οι IDF σκότωσαν και τον διάδοχο του Νασράλα - Συνεχίζεται το ανελέητο σφυροκόπημα στη Βηρυτό

• Καιρός: Πότε αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας - Αναλυτικά η πρόγνωση μέχρι το Σάββατο



Συνάντηση ΠτΔ - O'Brien: Στο επίκεντρο Κυπριακό και Διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Κύπρου

Συνάντηση ΠτΔ - O'Brien: Στο επίκεντρο Κυπριακό και Διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Κύπρου

Θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων Κύπρου-ΗΠΑ, περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις και το Κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Αμερικανό Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για Ευρωπαϊκά και Ευρω-ασιατικά θέματα, James O'Brien, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Διαλόγου Κύπρου – ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top