ΕΛΛΑΔΑ

Μυστήριο με τα 4 νεκρά βρέφη στην Ελλάδα - Τι γίνεται με τη γυναίκα που συνδέεται με τους θανάτους

Μυστήριο με τα 4 νεκρά βρέφη στην Ελλάδα - Τι γίνεται με τη γυναίκα που συνδέεται με τους θανάτους

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η υπόθεση με τους θανάτους 4 βρεφών στην Αμαλιάδα μετά τις καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για μια 24χρονη κοπέλα που ήταν παρούσα και στα τέσσερα τραγικά περιστατικά - τα δύο από τα τέσσερα βρέφη ήταν δικά της και τα άλλα δύο ήταν φίλων της.

Μετά την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που ζήτησε ο προϊστάµενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, Νικόλαος Νικολάου, το Χαμόγελο του Παιδιού εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις πληροοφορίες που είχαν φτάσει στον οργανισμό για την 24χρονη σήμερα γυναίκα.

Σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού «η 24χρονη ήταν εμφανές πως βρισκόταν σε ευάλωτο οικογενειακό περιβάλλον, από την παιδική της κιόλας ηλικία, καθώς και για την υποστήριξη που έλαβε στο ρόλο της ως νέα μητέρα».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του οργανισμού:

- Σχετικά με την υπόθεση στην περιοχή της Αχαΐας, είχε λάβει ανώνυμες αναφορές, στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056, το διάστημα 2017-2020, για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας της μητέρας, οι οποίες υποδείκνυαν σαφώς την ευάλωτη θέση της.

- Όπως πραγματοποιούμε σε κάθε ανάλογο περιστατικό ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές για να κινητοποιηθούν όλες οι διαδικασίες για την προστασία των παιδιών. Να σημειωθεί πως, μια εκ των αναφορών εστάλη με την με ένδειξη «Κατεπείγουσα».

- Επιπλέον, τον Αύγουστο του 2015 είχαμε δεχτεί κλήση στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000 από το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής για την εξαφάνιση της τότε ανήλικης μητέρας, ωστόσο πριν προχωρήσουμε στη δημοσιότητα της εξαφάνισης, η ανήλικη επέστρεψε στο σπίτι της.

- Τον Δεκέμβριο του 2020, μας εμπιστεύθηκε μέλος της οικογένειας που επισκέφθηκε το χώρο μας. Ακολούθησαν διαδικασίες από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, ακολουθώντας τις εντολές του εισαγγελέα.

- Το 2023, η μητέρα επικοινώνησε με το Τμήμα Υγείας του Οργανισμού για παροχή κατευθύνσεων για διαδικαστικά θέματα που αφορούσαν το βρέφος, το οποίο νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο της Αθήνας. Εντός των επόμενων ημερών ενημερωθήκαμε πως το βρέφος απεβίωσε. Κατά την ίδια περίοδο, Κοινωνικές Υπηρεσίες της περιοχής που ασχολούνταν με την υπόθεση, επικοινώνησαν με τον Οργανισμό και αναφέρθηκε το γεγονός πως πριν από ένα έτος, είχε αποβιώσει το βρέφος της πρώτης εγκυμοσύνης της μητέρας με παρόμοιο τρόπο, πράγμα που προβληματίζει αρκετά την υπηρεσία. Έκτοτε, οι Αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές διερευνούν τα αίτια θανάτου των δύο βρεφών της μητέρας.

Η τελευταία καταγγελία για την 24χρονη

Η Κατερίνα, η μητέρα του 4ου βρέφους, μίλησε στο MEGA και κατήγγειλε πώς έχασε την έξι μηνών κόρη της στις 4 Φεβρουαρίου 2021. «Εγώ σαν μάνα έχασα το παιδί μου στα χέρια της Ειρήνης και θα το ψάξω», είπε.

Σύμφωνα με την ίδια, η νεαρή μέσα σε τρία χρόνια έχει γίνει αυτόπτης μάρτυρας σε τέσσερις θανάτους παιδιών. «Πώς γίνεται; Είναι και τα τέσσερα σύμπτωση; Εγώ σαν μάνα θα ρωτήσω γιατί;», διερωτήθηκε.

Η γυναίκα περιέγραψε τα όσα συνέβησαν την 4η Φεβρουαρίου 2021, όταν βγήκε μία βόλτα και άφησε το 6 μηνών κοριτσάκι στην νεαρή για να το προσέχει.

«Με την Ειρήνη είμαστε φίλες, κουμπάρες. Της είπα να κρατήσει την κόρη μου γιατί είχα πάει μια βόλτα με τον σύντροφό μου», ανέφερε. Σύμφωνα με την ίδια, πριν βγει άλλαξε και τάισε το μωρό, ενώ του έδωσε και ένα φάρμακο για κάποιο πρόβλημα υγείας που είχε.

«Ένα συγκεκριμένο άτομο, το οποίο δεν θέλω να αναφέρω, πήρε και με ενημέρωσε ότι το παιδί “έφυγε” και πως της το είπε η Ειρήνη. Πήρε κατευθείαν ο σύντροφός μου και είπε στην Ειρήνη “πες μου τι έγινε με το παιδί” και γυρίζει και λέει "τίποτα αντράκο μου, το παιδί είναι μία χαρά". Το παιδί ήταν πεθαμένο...», σύμφωνα με την μητέρα του.

Η αιτία θανάτου του 6 μηνών κοριτσιού

Σύμφωνα με το MEGA, οι γιατροί στο Καραμανδάνειο είπαν στη μητέρα ότι το μωρό έφτασε νεκρό στο νοσοκομείο, γεγονός που έρχεται σε αντιδιαστολή με αυτά που φέρεται να είπε η νεαρή.

«Είπε ότι έκανε κάποιον θόρυβο το παιδί και πως κατευθείαν κάλεσε ασθενοφόρο, ενώ το παιδί ήταν ήδη νεκρό. Είπε ότι δεν μπορεί να ανασάνει το παιδί... Το ίδιο πράγμα με τα άλλα τρία που “έφυγαν”, τα παιδάκια τα δικά της και αυτό στην Αμαλιάδα», αναφέρει η Κατερίνα.

«Βγήκε η πρώτη ιατροδικαστική που έλεγε απροσδιόριστη αιτία θανάτου. Στην πορεία έχασε τα άλλα δύο παιδιά η Ειρήνη», σύμφωνα με την καταγγέλλουσα.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κυβερνοεπιθέσεις: «Γίνονται γενικά καθημερινά» - Πώς να προστατευτείτε - 3+1 βασικές αρχές

• Το πρόβλημα με το βάρος της σχολικής τσάντας - Αυτές είναι οι οδηγίες του ΥΠΑΝ

• Παιδιά Στόχοι και Θεατές στον Σχολικό Εκφοβισμό: Στρατηγικές Υποστήριξης και Πρόληψης

• «Ακέφαλη» η Χεζμπολάχ: Οι IDF σκότωσαν και τον διάδοχο του Νασράλα - Συνεχίζεται το ανελέητο σφυροκόπημα στη Βηρυτό

• Καιρός: Πότε αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας - Αναλυτικά η πρόγνωση μέχρι το Σάββατο



Ξεκαθαρίζει ο ΠτΔ - «Δεν έγινε πρόταση από τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ»

Ξεκαθαρίζει ο ΠτΔ - «Δεν έγινε πρόταση από τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο εκλελεγμένος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, μετέβησαν σήμερα στην εντός των τειχών Λευκωσία, όπου περιηγήθηκαν κατά μήκος της πράσινης γραμμής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top