ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τετάρτη 23 Οκτωβρίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τετάρτη 23 Οκτωβρίου

Οι εξελίξεις με το Κυπριακό και το πως θα κινηθούν τα ΗΕ με τις διευρυμένες συναντήσεις, υπό το φως και της συνεδρίασης χθες του Εθνικού Συμβουλίου, η συμφωνία για την πλωτή μονάδα στο Βασιλικό, το κάλεσμα Φειδία για αντίδραση μαθητών για τα κινητά και η λιγοστή ανταπόκριση, επικρίσεις για φαινόμενα νεποτισμού από την Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη και καταγγελίες για φαινόμενα εκφοβισμού στα σχολεία είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ζούμε δυναστεία Ν. Χριστοδουλίδη» και γράφει για νεποτισμό χωρίς όρια που είναι καθημερινό φαινόμενο της Κυβέρνησης με διάφορα περιστατικά προαγωγών συγγενών. Η «Α» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι θα δανειστούμε ένα δισ. για το δάνειο από την Τρόικα. Γράφει αλλού ότι η Κυβέρνηση αποδέχθηκε να αποδεσμεύσει τμήμα της εγγυητικής και παίρνει πίσω τον «Προμηθέα» για το Βασιλικό.

«Αγοράσαμε τον καβγά και παίρνουμε πίσω τον Προμηθέα» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που γράφει για κατ’ αρχήν συμφωνία με απεγκλωβισμό της πλωτής μονάδας στο Βασιλικό έναντι εγγυητικής. Αλλού αναφέρει ότι ελέγχεται το ταμείο της Πρώτης Κυρίας και γράφει για τις αντεγκλήσεις με αφορμή την αναφορά του Νόμου στο Ανώτατο. Ο «Π» γράφει ότι η πλειοψηφία του Εθνικού αποτίμησε θετικά την άτυπη τριμερή της 15ης Οκτωβρίου και ότι έγινε συζήτηση για διεύρυνση των ΜΟΕ.

Κάτω από τον τίτλο «Στρώνει χωριστά τραπέζια» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρεται στο κύριό του θέμα στην πρόταση Γκουτέρες για να ξεμπλοκάρει η διαδικασία στο Κυπριακό. Αλλού αναφέρει πως γύρισαν την πλάτη στο Φειδία και αναφέρεται στην μηδαμινή ανταπόκριση στο κάλεσμα του Ευρωβουλευτή προς μαθητές για τα κινητά. Ο «Φ» γράφει ότι συναντώνται με τον Υπουργό Οικονομικών τα κόμματα της συγκυβέρνησης για την ακρίβεια και τα μέτρα.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Διαβουλεύσεις για διμερή και ακολούθως σύγκληση πενταμερούς» και γράφει ότι είμαστε σε αναμονή πρότασης από τον ΓΓ για το πως θα κινηθεί και ως τότε η Ε/κ πλευρά πρέπει να κάνει πολλά. Γράφει αλλού για σοβαρές επιφυλάξεις για το πότε θα ολοκληρωθεί το τερματικό στο Βασιλικό. Επίσης αναφέρει ότι προβληματίζουν τα φαινόμενα εκφοβισμού με αφορμή καταγγελία του πατέρα για το 8χρονο παιδί που τραυματίστηκε σε δημοτικό.

Η αγγλόγλωσση "Cyprus Mail" στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Η πλωτή μονάδα φθάνει καθώς επιτεύχθηκε συμφωνία» και αναφέρεται στην απόφαση για τον Προμηθέα στο Βασιλικό και την εγγυητική. Αλλού αναφέρεται στο περιστατικό με τραυματισμό παιδιού σε δημοτικό και την καταγγελία για εκφοβισμό. Επίσης προβάλλει τις αντιδράσεις για το ταμείο της Πρώτης Κυρίας με αφορμή και την αναφορά του Νόμου στο Ανώτατο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» με τίτλο «Με διαφορετικές ταχύτητες οι μέτοχοι Τράπεζας Κύπρου» γράφει στο κύριό της θέμα ότι μένει επί του παρόντος για πώληση μετοχών η Caius Capital και αναφέρεται σε πληροφορίες για το πως κινούνται οι υπόλοιποι. Αναφέρει αλλού ότι μπαίνει φρένο στο λάδι αλλά όχι στην ακρίβεια. Η «Κ» γράφει και για Plan B για απορρόφηση κονδυλίων από τα ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κυβερνοεπιθέσεις: «Γίνονται γενικά καθημερινά» - Πώς να προστατευτείτε - 3+1 βασικές αρχές

• Το πρόβλημα με το βάρος της σχολικής τσάντας - Αυτές είναι οι οδηγίες του ΥΠΑΝ

• Παιδιά Στόχοι και Θεατές στον Σχολικό Εκφοβισμό: Στρατηγικές Υποστήριξης και Πρόληψης

• «Ακέφαλη» η Χεζμπολάχ: Οι IDF σκότωσαν και τον διάδοχο του Νασράλα - Συνεχίζεται το ανελέητο σφυροκόπημα στη Βηρυτό

• Καιρός: Πότε αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας - Αναλυτικά η πρόγνωση μέχρι το Σάββατο



Μονή Αββακούμ: Αναβολή της διαδικασίας στο Κακουργιοδικείο - Η νέα ημερομηνία

Μονή Αββακούμ: Αναβολή της διαδικασίας στο Κακουργιοδικείο - Η νέα ημερομηνία

Αναβολή έλαβε σήμερα Τετάρτη (23/10) η διαδικασία που αφορά στην οικονομική πτυχή του σκανδάλου της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top